Orlovi vodili, pa izgubili

Takmičenjem u okviru Večernje serije državnih liga, počela je završna faza priprema fudbalskih klubova Zapadne Australije za novu sezonu.

Među 24 učesnika ovog tradicionalnog nadmetanja je i najpoznatiji klub srpske zajednice na teritoriji ove države, Dajanela Beli orlovi, koji se takmiči u Grupi C, zajedno sa ekipama UWA Nedlands, Univerzitet Kertin i Frimentl siti.

U prvom kolu, Orlovi nisu bili miljenici sreće i posle velikog preokreta poraženi su od Univerziteta Zapadne Australije (UWA) – 3:2. Dajanela je u prvom poluvremenu bila daleko bolji suparnik od ekipe iz višeg ranga takmičenja i zasluženo je vodila sa 2:0.

U nastavku je međutim došlo do potpune promene odnosa snaga i rival je pre svega zahvaljujući grubim greškama odbrane Orlova, uspeo ne samo da sustigne prednost, već i da u 85. minutu potpuno preokrene rezultat u svoju korist.

U drugom kolu Večernje lige Beli orlovi se ovog petka sastaju sa još jednom ekipom iz Prve državne lige – Frimentl sitijem. Utakmica se igra od 18.30 na terenu Edinburg oval u naselju Bentli, u sklopu kampusa Kertin univerziteta.

Na istom terenu srpski klub će igrati i meč trećeg kola, 7. marta od 17 časova, upravo protiv domaće ekipe i tradicionalnog rivala iz Druge državne lige – Univerziteta Kertin.
Dajanela Beli orlovi su tokom priprema već pokazali da mogu da pariraju protivnicima iz višeg ranga takmičenja, pošto su nedavno u meču za Memorijal “Banjac kup” pobedili Forestfild junajted sa 2:1.

Ekipa Slobodana Bobija Despotovskog važi za jednog od favorita u Drugoj državnoj ligi Zapadne Australije u nastupajućoj sezoni i ima ambiciju da se izbori za promociju u viši rang.

DAJANELA

Чланак Orlovi vodili, pa izgubili се појављује прво на Vesti online.

Original Article