Orlovi dobili pojačanje sa SBS televizije!

Završilo se sedmodnevno druženje srpske zajednice Volongonga i ekipe televizije SBS. Od četvrtka do četvrtka, ugledna medijska kuća snimala je dokumentarnu emisiju o Srbima nastanjenim u oblasti Ilavara, koja će biti emitovana iduće godine u sklopu popularnog serijala „Odakle si zaista“ (Where are you really from).

Nakon što su okom kamere ovekovečili detalje sa proba i nastupa horova i folklornih grupa, kao i sa nedeljne liturgije u oba srpska hrama u Volongongu, novinari i snimatelji sa SBS-a su realizovali i niz intervjua sa članovima naše zajednice i posetili lokalnu železaru čiji su Srbi neraskidivi deo već decenijama.

Pred kraj nezaboravnog druženja, televizijska ekipa posetila je i Bele orlove iz Albion Parka, fudbalski klub kojim se ponosi naša zajednica u ovom kraju Australije.

Orlovi su gostima priredili veče za pamćenje. Organizovana je revijalna utakmica između dva tima ovog kluba koji se sa uspehom takmiči u Premijer ligi Ilavare (završili sezonu na drugom mestu), a sve je začinjeno neizbežnim i neodoljivim specijalitetima sa roštilja.

Najveće simpatije srpske zajednice okupljene oko Belih orlova zadobio je poznati voditelj serijala „Odakle si zaista“ Majkl Hing. Duhoviti novinar i autor, koji je inače i veliki zaljubljenik u fudbal, nije propustio priliku da pokaže umeće s loptom. Hing je „debitovao“ u crveno-plavo-beloj opremi srpskog kluba, a u Albion Parku odmah su počele šale kako su Orlovi izgleda dobili prvo „selebriti“ pojačanje za sezonu 2020.

IZMAMIO APLAUZE: Popularni voditelj u opremi srpskog tima (Foto: B.C.)

Rezultat je naravno ostao u drugom planu, a pobedilo je druženje sa mnogo šale, smeha i fudbalskih poteza koji su izmamili aplauze publike. Nema sumnje da su Majkl i družina sa SBS-a otišli u Sidnej ispunjeni dobrim raspoloženjem i lepim uspomenama, a nama ostaje da sa nestrpljenjem čekamo prikazivanje emisije o Srbima Ilavare, koji su se celoj Australiji predstavili u najlepšem svetlu.

Чланак Orlovi dobili pojačanje sa SBS televizije! се појављује прво на Vesti online.

Original Article