Orlando: Ne veruje se da je bilo još umešanih

odgovor-na-astrolosko-pitanje-za-0302.

Zvaničnici američke policije izjavili su da je u toku istraga o tome da li je napadač, koji je ubio 49 ljudi u gej klubu u Orladu, imao nečiju pomoć, ali ističu da ne veruju da bi bilo ko povezan sa tim napadom mogao da predstavlja opasnost po građane.

FBI i druge bezbednosne agencije, u potrazi za dodatnim dokazima, pretražuju klub „Puls“ gde se dogodio masakr kao i okolne ulice koje su blokirane, prenosi Rojters.

Predstavnici bezbednosnih snaga su u potrazi za dokazima da li je ubijeni napadač sarađivao sa još nekim prilikom planiranja i sprovođenja napada, izjavio je tužilac Li Bentli.

„Pokrenute su istrage i protiv drugih osoba, radimo maksimalno temeljno. Ako je još neko učestvovao u ovom zločinu, biće krivično gonjen“, rekao je Bentli na konferenciji za novinare.

Zvaničnici su naglasili da veruju da nije bilo još napadača i da nema dokaza da postoji bilo kakva pretnja po javnost.

Američki mediji preneli su ranije da je napadač Omar Matin (29), pre nego što je otvorio vatru, pozvao policiju (911) i u telefonskom pozivu zakleo se na vernost Islamskoj državi. Njegov otac, izbeglica iz Avganistana, izjavio je da njegov sin nije bio radikalizovan, ali da je imao jaka anti-gej osećanja.

Islamska država preuzela je danas odgovornost za taj napad u Orlandu, u kojem su još ranjene 53 osobe, a počinioca tog zločina je nazvala „vojnikom kalifata“.

Tekst: TANJUG