Opozicioni poslanik u Republici Srpskoj podneo krivičnu prijavu protiv Dodika

opozicioni-poslanik-u-republici-srpskoj-podneo-krivicnu-prijavu-protiv-dodika
Opozicioni poslanik u Republici Srpskoj podneo krivičnu prijavu protiv Dodika

Predsednik Liste za pravdu i red i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog ugrožavanja bezbednosti, iznošenja pretnji, uvreda i javnih poziva na linč sa skupštinske govornice.

Vukanović je potvrdio da je, osim Dodika, krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podneo i protiv nepoznatih osoba i aktivista Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koje optužuje da su lepili plakate po Trebinju sa lažnim sadržajem, stavljajući mu „metu na čelo i stvarajući atmosferu linča“, objavio je portal Srpska.info.

„Da sam kojim slučajem uradio nešto slično, pretio Dodiku ili nekom od njegovih saradnika, odmah bih bio uhapšen i procesuiran, ali je naše pravosuđe pod kontrolom vladajuće partije i mafije, pa zbog toga niko ni za šta ne odgovara“, napisao je Vukanović na svom blogu.

Dodik je, tokom posebnog skupštinskog zasedanja održanog u petak, Vukanovića nazvao američkim plaćenikom, a dan posle u Trebinju su se pojavili flajeri sa Vukanovićevom fotografijom na kojima je bilo ispisano „korisni idiot američke ambasade“.

Posle objave da je Vukanović protiv njega podneo krivičnu prijavu, na društvenoj mreži X oglasio se Dodik, koji je ponovio da je „Vukanović politički klovn i korisni idiot“.

„Tako tvrdi američka obaveštajna zajednica. Zadatak mu je da galamom zaustavi sve što je korisno za RS. Naravno, on ne može da napravi ništa. Nije taj kapacitet, ali i Amerikancima treba korisni idiot, bar da riče“, napisao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Vukanović uživa punu slobodu u RS, kao i svaki drugi građanin.

„Ima svu slobodu za svoje performanse, kojima nastoji nešto da blokira i da plasira američke laži. RS je stabilna i glavni zadatak vlasti je da obezbedi da se svaka osoba oseća bezbedno. Institucije to garantuju svima, pa tako i Vukanoviću“, naveo je Dodik.

Ponovo je Vukanovića optužio da „šuruje sa strancima protiv svoje zemlje, samo da bi se dočepao pozicije“.

„I u tom šurovanju neki su, poput Vukanovića, dospeli, ni manje ni više, do uloge korisnih idiota. Ili, kako to Ameri kažu, korisnih budala“, napisao je Dodik.

Post Views: 21

Originalni tekst