Obnovljena osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Lepini na Kosovu i Metohiji

obnovljena-osnovna-skola-„vuk-karadzic“-u-lepini-na-kosovu-i-metohiji
Obnovljena osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Lepini na Kosovu i Metohiji

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ čiji je osnivač Arno Gujon, u saradnji sa Eparhijom raškoprizrenskom, obnovila je Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lepini kod Lipljana.

Osnovnu školu u Lepini pohađaju učenici okolnih sela, Radeva, Batusa, Skulaneva, a njene prostorije koriste i srednja Poljoprivredna škola, Gimnazija iz Lipljana, kao i vrtić “ Sunce“. Za renoviranje škole uloženo je preko 72.000 evra a zamenjena je kompletna stolarija, saniran je krov, urađeni su novi toaleti, renovirana je fiskulturna sala i urađena je nova elektroinstalacija.

Foto: Jozefina Ilić

„Sve smo ovo uradili da bi deci bilo udobnije, lepše i toplije u njihovim učionicama. Siguran sam da đaci neće prepoznati svoju školu kada ponovo uđu, i sednu u đačke klupe. To će im biti dodatan podstrek da budu bolji i uspešniji u svom školovanju. Ovakvi projekti šalju poruku solidarnosti i podrške, pokazujući da srpski narod na Kosovu i Metohiji nije zaboravljen i da ima prijatelje širom sveta koji su spremni da pomognu“ – rekao je Gujon.

Foto: Jozefina Ilić

Direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ Zorica Talić ističe da je na školi puno toga urađeno i da je pomoć od velikog značaja, kako za učenike, kojih ima blizu 100, tako i za radnike ove škole.
„Ova pomoć nam je od velikog značaja, na našoj školi je dosta toga urađeno.  Renovirani su komplet prozori i vrata. Pre toga je stvarno bilo oronulo, duvalo je sa svih strana. Krovni prozori su prokišnjavali. Mi smo zadovoljni, zahvalni Eparhiji raško-prizrenskoj, francuskoj organizaciji „Solidarnost za Kosovo“, svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli da naša škola izgleda mnogo lepše“, rekla je Talić.

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ je u prethodnih 13 godina ukupno renovirala 53. škole širom Kosova i Metohije u vrednosti od preko milion i trista pedeset hiljada evra.

Post Views: 37

Originalni tekst