Novi mandat

Na godišnjoj skupštini i ujedno, redovnom sastanku Jugoslovenskog društva inženjera i tehničara Baden-Virtemberga (Ju-Dit), održanom prošlog vikenda u Dicingenu, glavne teme su bile podnošenje izveštaja o radu Društva u poslednje četiri godine i izbor novog rukovodstva. Staroj upravi je jednoglasno produžen mandat tako da je novi, odnosno „stari“ predsednik prof. dr Dušan Gruden, potpredsednik Josip Vlahović, sekretar Tanasije Rajić, a blagajnik đura Pavlović. I članovi nadzorne komisije su ostali isti: dr Igor Gruden i Predrag Rakočević.
Opširan izveštaj o aktivnostima Društva, od februara 2000. godine pa do danas, prezentovao je predsednik Gruden. On je podsetio na glavne ciljeve Društva istakavši da su upoznavanje, okupljanje i druženje inženjera i tehničara, sa područja bivše Jugoslavije bila, i ostala srž aktivnosti udruženja, kao i dalje obrazovanje kroz stručna predavanja, uzajamnu pomoć, ali i pomoć matičnim školama i studentima u matici, potom aktiviranje kulturnih aktivnosti i uspostavljanje radnih i prijateljskih odnosa sa kolegama u SR Nemačkoj i SCG. Društvo je primljeno kao radna grupa u VDI društvo inženjera Virtemberga i u Savez inženjera i tehničara SCG.
Kao najveću novinu, na sastanku u subotu, doktor Gruden je saopštio da je od juče (ponedeljak) o aktivnosti društva moguće čitati na zvaničnoj internet stranici koja glasi. www.dzudit.de.