Neumorno uz narod u rasejanju

Protekle subote navršilo se pet godina od ustoličenja episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja u Beču, koji je od trenutka postavljanja na tron ove eparhije neumorno radio i radi na širenju Jevanđelja Hristovog i na misiji koja je preko potrebna i našem narodu u rasejanju.

Vladika, koji je i sam rođen u dijaspori, svestan je činjenice da se u inostranstvu rađa već i četvrta generacija Srba i da veliki broj naših vernika ostaje da živi van granica otadžbine. Na osnovu svog životnog puta vladika odlično razume dijasporu i njihovu potrebu, a odličnim znanjem nemačkog jezika na najbolji način predstavlja SPC i svoj narod prema austrijskim institucijama.

Vladika Andrej svakodnevno radi na organizaciji crkvenog života u područnim zemljama eparhije – Austriji, Švajcarskoj, Italiji i na Malti, putujući iz mesta u mesto, obilazeći parohije, verni narod, ali i lokalne i državne vlasti i crkvene velikodostojnike sestrinskih crkava, održavajući kontakte i dijalog sa svim ljudima dobre volje, na dobrobit, napredak i blagostanje Crkve i spasenje svih vernika.

Чланак Neumorno uz narod u rasejanju се појављује прво на Vesti online.

Original Article