Nema dogovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima, nastavak u sredu

nema-dogovora-vlasti-i-opozicije-o-izbornim-uslovima,-nastavak-u-sredu
Nema dogovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima, nastavak u sredu

Kolegijum Skupštine Srbije na kojem su predstavnici vlasti i opozicije pregovarali o preporukama ODIHR završen je iako dogovor nije postignut. Razgovori se nastavljaju u sredu.

Predstavnici „Srbije protiv nasilja“ saopštili su da na današnjim razgovorima sa predstavnicma vlasti o ispunjavanju preporuka ODIHR za izborne uslove nije postignut dogovor, a najavili su nastavak razgovora u sredu, kada je i rok da se prihvate uslovi za fer izbore.“Nećemo pristati na novu izbornu krađu“, rekao je poslanik Radomir Lazović, na konferenciji za novinare u holu Skupštini Srbije, na kojoj su bili i predstavnici koalicije Nada.

On je podsetio da su vlastima predočeni uslovi da izbori budu fer – komisija za biračke spiskove, uređeni mediji i održavanje svih lokalnih izbora (koji nisu obavljeni prošle godine) u istom danu, prenosi Danas.

Sastanak je trajao osam časova uz troiposatnu pauzu.

Predstavnici opozicije okupljeni oko izbornih lista „Srbija protiv nasilja“ i „NADA“ vlastima su predstavili tri zahteva: reviziju biračkog spiska, ravnopravan pristup RTS-u i održavanje svih izbora zajedno.

Post Views: 113

Originalni tekst