Nece da prica za gastarbajterske novine

Poznati sineasta Dušan Makavejev dobitnik je prestižne nagrade koja nosi ime pokojnog slikara „LJube Popovica“. Nagradu mu je preksinoc u galeriji „Haos“ urucila ambasador SRJ u Norveškoj i predsednik saveta nagrade Vida Ognjenovic.
Prostor galerije bio je mali da primi sve koji su želeli da prisustvju dodeli. Sam Makavejev je bio odlicno raspoložen i družio se sa prijateljima, ali i nepoznatim ljudima koji su prilazili da mu cestitaju.
Na žalost, nije bio raspoložen da prica za „Vesti“, a odbio nas je uz obrazloženje da „ne želi da prica za gastarbajterske novine“.
Na samom urucenju cuveni reditelj je rekao da mu je drago što je nagradu dobio u „Haosu“ jer ljudi pokušavaju da haos u sopstvenim životima ukinu, dok umetnici to rade potpuno drugacije – sredujuci ga, a ne ukidajuci.
Nagrada „Mica Popovic“ dodeljuje se za dostignuca u jednoj od cetiri oblasti u kojima je stvarao ovaj umetnik – likovna umetnost, film, pozorište i književnost. Sastoji se od skulpture, novcanog dela, a ovoga puta imala je i dodatak – buket trešanja koje je Vida poklonila Makavejevu.