Ne prekidamo veze sa Srbijom

Norbert Hofer, lider Slobodarske partije Austrije (FPOe) ističe da će njegova stranka i u budućnosti nastaviti da neguje veze sa Srbijom i Srbima.

Hofer je, povodom nedavne izjave Herberta Kikla, šefa poslaničkog kluba FPOe „da mu nikada nisu bili jasni sporazum sa ruskom partijom i veze slobodaraca sa Balkanom⢬ poručio da se u aktuelnoj diskusiji radi pre svega o sporazumu FPOe i partije Jedinstvena Rusija.

Ta izjava je podstakla spekulacije da je FPOe okrenula leđa Srbima i Srbiji, što Hofer negira.

„Taj sporazum je postignut, ali nikada nije ispunjen životom. FPOe, posle njegovog isteka 2021., taj sporazum više neće produžavati“ najavio je on.

Hofer je za „Vesti“ naglasio da FPOe namerava i u budućnosti da neguje dobre odnose sa prijateljskim zemljama, jer je to važno za dobru saradnju u Evropi.

Član bečke vlade bez portfelja Maksimilijan Kraus podsetio je da je Hofer pre nekoliko dana imenovao svog spoljnopolitičkog savetnika Norberta vam Handela.

On će, kako dodaje, da se brine dobrim odnosima sa zemljama koje su prijateljski povezane sa Austrijom.

„Među tim zemljama jeo naravno i Srbija. Dobar odnos FPOe i Austrijana srpskog porekla će se i dalje negovati“, poručuju Hofer i Kraus.

Inače, FPOe ima i poslanika srpskog porekla u bečkoj skupštini Nemanju Damnjanovića, koga u stranci smatraju mostom saradnje sa Srbijom i srpskom zajednicom u Austriji.

Чланак Ne prekidamo veze sa Srbijom се појављује прво на Vesti online.

Original Article