Nastavljaju se napadi na Srbe u Vukovaru

Prvi napad dogodio se u ponedeljak uveče kada je nekoliko muških osoba presrelo 21-godišnjeg Srbina iz Vukovara, ali je on uspeo da im pobegne i tako izbegne da bude prebijen.

Sledeće večeri četvorica napadača fizički su u Ulici Vijenac Ruđera Boškovića u Borovu naselju napala 39-godišnjaka i 26-godišnjaka iz Vukovara zadavši im više udaraca po glavi i telu. Žrtve napada zatražile su lekarsku pomoć u vukovarskoj bolnici.

– Stajao sam ispred zgrade sa komšijom, inače porodičnim čovekom koji nema nikakve veze sa navijačkim načinom života, kada smo ugledali četiri mladića kako nam prilaze. Nismo reagovali jer nismo primetili da imaju namere da nas napadnu. Nakon što smo videli da će nas udariti, krenuli smo da im pobegnemo, a oni su vikali za nama, jedan me je oslovio prezimenom, dok su nam ostali vikali da smo Delije. Napadača koji mi je povikao prezime prepoznajem kao pripadnika lokalne Torcide – rekao nam je jedan od napadnutih Vukovarčana.

O svemu je obaveštena i vukovarska policija.

– Uz optužni predlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima javnog reda i mira, 25-godišnjak je danas, 27. avgusta priveden na Opštinski sud u Vukovaru – stoji u saopštenju u vezi ovoga napada Policijske uprave Vukovar.

Sinoć se dogodio i treći napad kada je, prema rečima PU Vukovar došlo do verbalnog okršaja između nekoliko mladića u Ulici Vile Velebita u Borovu naselju, ali taj slučaj se još istražuje.

Ispisivanje Torcidinih grafita

Iz vukovarske policije su nam javili da trenutno rade na istraživanju ispisivanja navijačkih grafita Torcide u Vukovaru i da će rezultati svih ovih napada biti poznati u skorije vreme.

– Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloletnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela Oštećenje tuđe stvari. Naime, 26. avgusta u 4,50 časova u Ulici Franje Tuđmana u Vukovaru policijski službenici uočili su dve osobe kako akrilnim lakom u spreju ispisuju grafite, a koje osobe su se potom dale u beg. Osobe su odmah uhvaćene i privedene u policijsku stanicu. U prisutnosti radnice Centra za socijalnu skrb Vukovar, 17-godišnjak i 16-godišnjak su uhapšeni zbog sumnje da su tokom ranih jutarnjih sati 26. avgusta na više lokacija u Vukovaru ispisali grafite neprimerenog sadržaja, čime je pričinjena i materijalna šteta u iznosu od više hiljada kuna. Danas, 27. avgusta, dvojica maloletnika su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave. Protiv 16-godišnjaka sledi i optužni predlog jer je prilikom postupanja u policijskoj postaji vređao i omalovažavao policijske službenike – stoji u zvaničnom saopštenju na stranicama Policijske uprave Vukovarsko-sremske županije.

Nemamo informacije da li je ovaj napad povezan sa prethodnim napadima u Vukovaru, odnosno sa masovnom međunacionalnom tučom koja je bila u junu.

Zbog novih napada na Srbe u Vukovaru, danas od 15 časova zakazana je konferencija saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca u vukovarskim prostorijama ove stranke.

The post Nastavljaju se napadi na Srbe u Vukovaru appeared first on srbi hr.

Original Article