NAŠI KLUBOVI U ŠVAJCARSKOJ PUNI U NAJLUđOJ NOćI

VESELO, RASPEVANOI POMALO ZABRINUTO

• Uz dobru zabavu provejavao je i strah od svetske ekonomske krize, ali je optimizam ipak prevladao

Sa iskrenim željama i nadom u bolje sutra naši građani koji žive i rade u “zemlji satova” dočekali su 2009. godinu u veselju, igri, pesmi ali i uz bojazan od svetske krize, koja zasigurno neće mimoići ni zemlju kakva je Švajcarska. Veselo je bilo svuda i na gradskim trgovima, diskotekama, klubovima, kulturno-umetničkim društvima ali i u domovima naših zemljaka.
I pored toga što je dosta zemljaka otišlo u otadžbinu u istočnoj Švajcarskoj se slavilo na sve strane – u Altštetenu, Flavilu, Rošaherbergu, Valdštatu, Minhvilenu, Vinkelnu i drugim mestima. Ovog puta rekordan broj gostiju bio je u Valdštatu i Roršaherbergu, a dobra je poseta bila u Flavilu, Altštetenu.

Uz “Kikac” do jutra

članovi KUD-a “Kikac” iz Bazela 2009. godinu dočekali su sa svojim gostima u Zegartenu u Minhenštajnu, nedaleko od Bazela.
– Bilo je veselo, razigrano i raspevano, svi smo se lepo zabavili i u dobrom raspoloženju dočekali zoru – kaže predsednik ovoga društva Ilija Jović, koji je zadovoljan jer je sala ove godine bila ispunjena do poslednjeg mesta.

U Valdštatu gosti su uz uobičajeno posluženje dobili i proju i pihtije, a u Srpskom kulturnom klubu “Sveti Sava” iz Altštetena uprava kluba na čelu sa predsednikom Slađanom Marjanovićem je gostima pred ponoć donela i šampanjac za zdravicu.
Veselo je bilo i u klubu “Sunce” u Balstalu. Prostorije kluba u koji naši ljudi rado navraćaju su bile prepune i malo tesne. Biljana ćosić došla je čak iz Tuna da Novu godinu dočeka baš u ovom klubu.

– Sve je odlično. Malo se pribojavam ove svetske krize, kao i svi ljudi, svi po malo strahujemo od gubitka radnog mesta, ali valjda ćemo i to pregurati.
– Samo neka je zdravlja sve ostalo će biti onako kako mora. Ma, večeras neću da mislim o svetskoj krizi, red je da ispratimo staru i dočekamo Novu godinu u veselju i igri – kaže vesela i izuzetno raspoložena Gordana Andrejić, koja se nije libila da se u zanosu igre i pesme, popne i na sto.

Dragan Karabašević je Novu godinu dočekao sa prijateljima, ali uz vidnu bojazan od nadolazeće svetske krize.
– Ja sam zaposlen u pošti i nadam se da je neću osetiti u onoj meri, u kojoj je osećaju, moji prijatelji , koji nisu zaposleni u državnim ustanovama. Ali uz sve to veceras nam je lepo, divno se zabaljamo i nećemo bar trenutno da mislimo o tome. Nadam se da će ipak biti dobro, optimista je Dragan.