Najveća zaplena u ISTORIJI KANADE! Kod Srbina pronađena droga vredna 18 miliona dolara!

Srbin Danijel Dubajić (45) iz Toronta suočava se sa čak 78 tačaka u optužnici nakon što je policija prošlog meseca u njegovom stanu pronašla drogu u vrednosti od 18 miliona dolara, kao i 65 komanda vatrenog oružja, što je najveća zaplena u jednom danu u istoriji kanadske službe, piše toronto.ctvnews.

– Pretpostavljamo da su ovi pištolji namenjeni za ulične bande i da su kao takvi predstavljali značajnu pretnju javnoj bezbednosti za sve naše zajednice – rekao Domenik Sinopoli na konferenciji koju je policija održala u sredu.

Istraga je započeta ranije ove godine kada su službenici saznali za informacije u vezi sa trgovinom drogom na tom području.

Kako je istraga napredovala, Sinopoli je rekao da su istražitelji postali svesni “potencijalne lokacije za trgovinu drogom” u blizini puteva Parklon i Beri, te ulici Kloverhil.

– Ovo je obično vrlo tiho i stambeno naselje, koje se sastoji od niskih stambenih zgrada, parkova, igrališta i škola – rekao je inspektor Tim Kron na konferenciji.

Pretres je na imanju izvršen 17. novembra, a kada su policajci ušli u stan zatekli su stanara kog je policija identifikovala kao 45-godišnjeg Danijela Dubajića. Bio je registrovan kao stanar te jedinice.

– Moji istražitelji su mi rekli da je bio veoma smiren, vrlo kooperativan, da nije govorio previše, kao da je znao da je došao taj dan – naveo je Kron.

Vlasnik objekta u kom je živeo Dubajić Džo Bejks rekao je za CTV Toronto da je on u ovde živeo 22 godine. Bejks tvrdi da je Dubajić radio kao slikar, da se bavio naturopatijom i da je uvek na vreme plaćao kiriju.

Pretražujući imanje tog dana policija je pronašla 181 kilogram droge procenjene ulične vrenosti od 18.240.000 dolara, vatreno oružje koje nije bilo sakriveno, kao i municiju.

Zaplenjeno je ukupno 106 kilograna kokaina, 61 kilogram kristalnog metamfetamina, 5 kilograma fentanila, 9 kg MDMA, 65 komada vatrnog oružja, uključujući 57 pištolja i osam pušaka, više od 15.000 metaka.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Telegraf
Original Article