NAJBOLJI MLADI KOŠARKAŠI U EVROPI NA OKUPU U SRBIJI: U Nišu počinje Evropsko košarkaško prvenstvo za juniore

odgovor-na-astrolosko-pitanje-za-0302.
Foto: Promo

Niš će od 22. do 30. jula biti centar evropske košarke, kada se u ovom gradu održava Evropsko prvenstvo za juniore. Zvanična voda ovog takmičenja je VODAVODA, koja je godinama unazad oficijelni partner Evrolige i prijatelj brojnih drugih sportskih manifestacija, kao i zvanična voda svih košarkaških selekcija Srbije.

Grad na Nišavi je ozbiljno pristupio pripremama za jedan od najvećih sportskih događaja koji je ovde ikada održan. Najbolje košarkaške selekcije Starog kontinenta u uzrastu do 18 godina boriće se za medalje na parketu hale „Čair”, kao i u sali Osnovne škole „Mika Antić”, koja je specijalno rekonstruisana za ovu priliku. Podršku takmičenju pružiće i preko 70 volontera i volonterki.

Elitno kontinentalno takmičenje vratilo se u našu zemlju posle skoro 20 godina i to simbolično baš u godini kada obeležavamo jubilej od 100 godina košarke u Srbiji. Prošli put kada se evropski šampionat za juniore igrao u Beogradu 2005. godine ekipa Srbije i Crne Gore okitila se zlatnom medaljom. Velika su očekivanja da ćemo i ovog puta kao domaćini ponoviti uspeh.

„Uveren sam da je ova ekipa kadra da dođe do zlata. Momci su tokom priprema za kratko vreme pokazali veliki napredak. Imaju borbenost i jak karakter, a vidi se i da su dodatno motivisani i osećaju posebnu odgovornost jer smo domaćini Evropskog prvenstva“, kaže selektor juniorske reprezentacije Nenad Stefanović.

U uspeh naših juniora uvereni su i u kompaniji VODAVODA i nadaju se da će ova prirodna mineralna voda iz arteških izdana Banje Vrujci u ključnim trenucima okrepiti mlade sportiste svojom idealnom ravnotežom minerala.

„Kao brend posvećen promociji zdravog, aktivnog života, sa velikim zadovoljstvom podržavamo mlade sportiste dok slede svoje snove i pomeraju granice na košarkaškom terenu. Želimo svim ekipama mnogo uspeha, a našoj, naravno, priželjkujemo zlato. Nadamo se da će sve kockice za uspeh savršeno da im se uklope – kvalitet, želja, vizija i vera u sebe – kao što je priroda savršeno dizajnirala VODAVODU. A mi ćemo nastaviti da podržavamo sportiste jer oni na najbolji način predstavljaju našu zemlju u svetu“, istakao je Vojin Đorđević, kreator brenda VODAVODA.

Naši juniori su se prošle godine vratili iz Izmira u Turskoj sa bronzom, a pre pandemije koja je takmičenje stavila na pauzu 2020. i 2021, takođe su beležili sjajne rezultate. Doneli su zlato iz Letonije (2018) i Slovačke (2017) i srebro iz Turske (2014). U Nišu prvu utakmicu igraju 22. jula protiv Češke. Srbija je u C grupi sa selekcijama Slovenije, Finske i Češke, a u osmini finala se ukršta sa D grupom u kojoj su Grčka, Danska, Španija i Italija. 

Originalni tekst