Nagrada za Radio Mladost

Internacionalni festival reportaže i medija – Interfer Zlatna NIKA 2019. ponovo je, na jednom mestu u srcu Beograda, 24. put zaredom, okupio autore i najbolje reportere, laureate, dosadašnje pobednike i brojne prijatelje festivala.

U okviru pet takmičarskih kategorija – televizijska, novinska, radio, foto i društveno odgovorna reportaža, opšte vrednosti kao što su originalnost, novinarska hrabrost i društveni uticaj, bile su vodilje i kriterijumi odabira najboljih radova. Među nagrađenima je i srpski Radio Mladost iz Araua, kome je pripalo 3. mesto za reportažu na ovom prestižnom festivalu.

– Ponosni smo na nagradu koju doživljavamo kao podstrek za još bolji i angažovaniji rad, za još kreativnije i sadržajnije emisije – rekla je za „Vesti“ Anđelka Krasojević, dugogodišnji urednik i jedan od osnivača radija Mladost, koja je primila nagradu.

Ona je zahvalila žiriju na čijem čelu je bio pesnik i pisac Pero Zubac, što je prepoznao trud i scenario emisije koji je povezao istorijske činjenice sa današnjom problematikom koja tišti Srbiju, a tiče se nataliteta i sve većeg broja odlazaka naših mladih u svet.

Чланак Nagrada za Radio Mladost се појављује прво на Vesti online.

Original Article