Magazin Srbije na vezi: Srpsko-švedskih 100

U završnici proslave prvih sto godina diplomatskih odnosa Republike Srbije i Kraljevine Švedske u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, priređena je izložba sa materijalima iz švedskog arhiva, čiji je autor istoričar Duško Topalović koji živi i radi u Švedskoj. Izložba „Srpsko-švedski diplomatski odnosi“, prikazuje najznačajnije momente prijateljskih odnosa dve najveće zemlje u svojim regionima, Srbije na zapadnom Balkanu i Švedske u nordijskom regionu.

Svojevrsni performans izvodi hor Allilua uz klavirsku pratnju Milice Lundin, supruge švedskog ambasadora.

Marko Person je rođen u Geteborgu, živi u Švedskoj, poreklom je iz Srbije i već godinama radi na spajanju švedskog i srpskog naroda. U najprestižnijim časopisima, zahvaljujući njemu, Šveđani upoznaju Srbiju.

45 godina rada na sceni, muzičari i kompozitori, Vladimir Marković i Dragutin Balaban Vlada i Bajka, proslavili su koncertom uživo pre, dve godine, neumorno nastavljaju dalji rad i premijerno u našem studiju izvode autorsku pesmu Da li veruješ. „Optimističnom pesmom borimo se protiv najvećeg zla današnjice, karcinoma“, kažu Vlada i Bajka.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić