Magazin Srbije na vezi: Srpsko-švedskih 100

U završnici proslave prvih sto godina diplomatskih odnosa Republike Srbije i Kraljevine Švedske u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, priređena je izložba sa materijalima iz švedskog arhiva, čiji je autor istoričar Duško Topalović koji živi i radi u Švedskoj. Izložba “Srpsko-švedski diplomatski odnosi”, prikazuje najznačajnije momente prijateljskih odnosa dve najveće zemlje u svojim regionima, Srbije na zapadnom Balkanu i Švedske u nordijskom regionu.

Svojevrsni performans izvodi hor Allilua uz klavirsku pratnju Milice Lundin, supruge švedskog ambasadora.

Marko Person je rođen u Geteborgu, živi u Švedskoj, poreklom je iz Srbije i već godinama radi na spajanju švedskog i srpskog naroda. U najprestižnijim časopisima, zahvaljujući njemu, Šveđani upoznaju Srbiju.

45 godina rada na sceni, muzičari i kompozitori, Vladimir Marković i Dragutin Balaban Vlada i Bajka, proslavili su koncertom uživo pre, dve godine, neumorno nastavljaju dalji rad i premijerno u našem studiju izvode autorsku pesmu Da li veruješ. “Optimističnom pesmom borimo se protiv najvećeg zla današnjice, karcinoma”, kažu Vlada i Bajka.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.