Ljubav (ne) mora da boli: Da li je ljubav stvarno kao bicikl?

ljubav-(ne)-mora-da-boli:-da-li-je-ljubav-stvarno-kao-bicikl?
Ljubav (ne) mora da boli: Da li je ljubav stvarno kao bicikl?

Možda je odlučio da je s 92 godine vreme da biznis i imperiju prepusti nasledniku, ali Rupert Merdok ipak nije odustao od ljubavi. Verio se šesti put nedavno, s 25 godina mlađom Elenom Žukovom, molekularnim biologom u penziji. Iako je i za prethodnu vezu govorio da je „do kraja života“, već se nagađa koliko će proći pre nego što se „odljubi“.

Ljudi su možda enormno napredovali u mnogim aspektima života, ali kada je reč o pitanjima srca, ona su oduvek ista. Svima je bar jednom bilo slomljeno srce. Ali to je cena kada se usudimo da volimo, kaže Jalom. Normalno je pitati se zašto su neke veze osuđene na propast, a neke opstaju. Za one sa slomljenim srcem, pitanje je kako se što pre oporaviti od raskida, ili pronaći pravog partnera. Za one koji ne mogu da izađu iz teškog i frustrirajućeg odnosa s partnerom, kojeg opisuju kao fatalnog, to je pitanje svih pitanja. Drugi žele da znaju zašto uvek biraju nedostupne partnere, ili ne prepoznaju narcisa na početku, ili se stalno vraćaju osobi koja ih ne poštuje. Sve su to legitimne brige, i upravo su teme kojima se bavi knjiga „Ljubav (ne) mora da boli: Voleli ste jednom, volećete opet“ (Izdavač: Psihopolis institut, 2023), autorke prof. dr Gordane Nikić, doktora psiholoških nauka, psihoterapeuta, internacionalnog supervizora i predavača na Univerzitetu Singidunum.

„Provela sam mnogo godina radeći sa ljudima slomljenog srca“, navodi prof. dr Gordana Nikić, „i osetila sam želju da sa onima koji imaju slične probleme podelim njihove priče“ (identiteti su im izmenjeni).

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 14. MARTA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

UZ SVAKI PRIMERAK NOVOG BROJA NEDELJNIKA DOBIJATE MAGAZIN „ISTORIJA“ NA POKLON

Post Views: 20

Originalni tekst