Lepotom sve zasenila!

Među 40 najlepših devojaka na svetu, koje su se prošlog vikenda takmičile u Poreču, titulom Mis turizma sveta okitila se Julijana Nikoliš, 19-godišnja Srpkinja iz Australije! Svojom skromnošću i lepotom duše i lica zasijala je i zasenila sve. Njene pratilje iz Poljske, Finske, Severnog Kipra i Ugande takođe su lepe devojke, ali žiri od 22 člana nije se mnogo dvoumio oko pobednice ovog prestižnog takmičenja.

Julijana se takmičila pod zastavom Australije, koja ju je poslala da predstavlja turizam, u čemu je talentovana i šarmantna Srpkinja i uspela. U Hrvatskoj je pričala o lepotama Australije i njenim prelepim turističkim destinacija razasutim širom kontinenta.
Pravila takmičenja predviđala su da se kandidatkinje za Mis turizma predstave u četiri modna izraza pokazujući nacionalne kostime, u ležernom svakodnevnom stilu, u kupaćim kostimima i u svečanim večernjim haljinama dizajniranim od najpoznatijih dizajnera.
Tokom višečasovnog programa, koji je direktno prenošen na televiziji, reditelj se postarao da se vidi i čuje sve što je smatrao važnim. Predstavljen je i hrvatski predstavnik na pesmi Evrovizije Roko Blažević, kao i Alka Vujica i Sandi Cenov, a finalistkinje manifestacije su igrale uz Odu radosti Ane Rucner. Program je vodila Vlatka Pokos, gotovo besprekorno osim što je najlepšu devojku sve vreme svojatala, odnosno predstavljala kao – Hrvaticu. Na kraju, kada je proglasila pobednicu, čak je rekla samo Mis Australije, a ne i njeno ime…
Julijanina majka Slađana je specijalno za “Vesti” prenela da je Julijana bila šokirana nakon pobede.

– Nije se nadala, pogotovo zato što takva takmičenja imaju reputaciju da se na njima pobednici unapred znaju. Hrvatska je u žiriju imala 22 člana, najviše što smo igde videli. Oni su imali veliki posao i obavezu da izaberu pobednice. Australija je pobedila posle 74 godine u bilo kojem turističkom takmičenju – kazala je Slađana za “Vesti”.

Ona je dodala da se Julijanina nije nadala pobedi, ali da je želela da osvoji bilo koju lentu, bar za Mis Okeanije.

– Tu lentu po pravilu dobija jedna devojka sa kontitnetna. Međutim, pozvali predstavnicu Novoga Zelanda da uzme lentu Mis Okeanije, tada se Julijana ponadala da će ući barem među 20 najlepših. Bez obzira što je mislila da nema šanse da pobedi, ona se spremala najbolje što je mogla jer je želela da i sebe i Australiju predstavi najbolje i najdostojanstvenije što može. U druženju sa drugim devojkama nije se fokusirala na rezultate, već da svima bude prijatna i iskrena i da napravi prijateljstva širom sveta. A lenta bi u tom slučaju bila samo bonus na divno iskustvo – prenosi utiske iz Poreča majka Slađana.

Pozdrav i za “Vesti”

Julijana Nikoliš je iz Poreča poručila da joj je drago što su u Australiji mnogi uživo gledali takmičenje, da je srećna zbog pobede i da se raduje budućoj saradnji sa svetskom organizacijom Mis turizma sveta i svim putovanjima koja joj slede narednih meseci.

– Ona je, takođe, poslala pozdrave svim čitaocima ”Vesti” i poručila da se raduje proslavi kada se vrati kao i pozivu redakcije ”Vesti” u Beogradu – prenela je majka nove Mis turizma.

Чланак Lepotom sve zasenila! се појављује прво на Vesti online.

Original Article