Лари Ангиер амерички фотограф из Калифорније примио Православље – Лазар Ангиер

Крштење у водама Џексона, у потоку крај храма Светога Саве. Џексон, Калифорнија.
Лари Ангиер, рођен у Џексону, Калифорнија, крштењем је поново рођен у Православној вери као Лазар – „Лазо“ 25. фебруара 2018. при храму Светог Саве, Српске Православне Црква, у Џексону, Калифорнија.
Baptism in the waters of Jackson Creek below the St. Sava Temple, Jackson, California is Larry Angier, born in Jackson, California, and reborn as Lazar, „Lazo“ on February 25, 2018 into the Orthodox Faith,  St. Sava Serbian Orthodox Church, Jackson, California.
Fr. Marko Bojovic, parish priest of St. Sava Church with Lazo’s Kum, Miloje Milinkovic, iconographer, both from Belgrade, Serbia.
Лари Ангиер је боравио у манастиру Милешеви где је начинио изузетне фотографије које су коришћене у монографији „Осам векова Милешеве“обишао је бројне средњевековне српске манастире и забележио историју наше Цркве и народа.
Захваљујући његовом труду, наше светиње, али и прича о урбаном животу у Србији, нашле су место у америчким публикацијама.
Велику захвалност дугујемо сада Лазару што је посебну пажњу поклањао најстаријој српској Цркви у Америци – Светог Саве у Џексону, Калифорнија.
Године 2014. његове фотографије су представљене на изложби „Православље у Америци“ у Етнографском музеју у Београду. изложбу је отворио Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј, а финансијску подршку дала је Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.
Тренутно припрема публикацију „Православни мозаик“ и у 2018. намерава да посети српске светиње на Косову и Метохији.
Своју радост крштења поделио је у препуној цркви у Светог Саве у Џексону, али и са нашим порталом српскедијапсоре као и радио станицама Словољубве, Милешева, као угледним информаитвним гласилима Србије где је био радо виђен гост. (http://www.politika.rs/scc/clanak/399085/Lari-postao-pravoslavni-kauboj)
Фотографије Лазара Ангиера коришћене су на званичном сајту Српске Православне Цркве и у њеном најстаријем гласилу које ускоро пуно 100 година – у Гласнику СПЦ.
З.Зец
Фото–Викторија Стојановић
Photo by Victoria Stojanovich