KUD "Branko Čajka" iz Tetova obeležilo jubilej

20

Uz bogat kulturno-umetnički program i video prezentaciju hronologije 25-godišnjeg postojanja i uspešnog rada, Udruženje Srba i Makedonaca KUD Branko Čajka iz Tetova, oduševilo je mnogobrojne prisutne goste i prijatelje.

„S ponosom možemo istaći da Udruženje Srba i Makedonaca KUD Branko Čajka neprestano živi i radi već punih 25 godina i da rezultati koji su ostvareni zaslužuju svaki respekt. O rezultatima i aktivnostima bilo je dosta reči, ali ne bi sve tako izgledalo da nije bilo velikog entuzijazma, posvećenosti, pregalaštva, ljubavi svih onih koji su deo svog života posvetili i ostavili, svaki na svoj način, tragove na 25-godišnjoj stazi postojanja ovog udruženja”, rekla je Sonja Andonov, predsednica Udruženja Srba i Makedonaca, Tetovo.

Putem video linka prisutne su pozdravili osnivači i raniji predsednici Udruženja. U ime vlade Makedonije, prisutne goste i članove Udruženja Srba i Makedonaca u Tetovu, pozdravio je direktor Uprave za obrazovanje etničkih zajednica u Makedoniji, Milutin Stančić.

„Udruženje Srba i Makedonaca svoj doprinos davalo je i daje celom društvu, posebno srpskom korpusu, prepoznatljivim tragom između ostalog i više nego uspešnim spominjanjem kulturnih aktivnosti od šireg značaja koje prepoznaje naše društvo, a to su istorijski časovi na srpskim vojnim memorijalima, kao i manifestacija koja je pet puta zaredom organizovana, Pišemo i stvaramo na srpskom”, rekao je Milutin Stančić, direktor Uprave za obrazovanje etničkih zajednica.

Osnovna poruka sa svečanosti jeste da Udruženje Srba i Makedonaca u Tetovu nastavlja sa svojom osnovnom misijom zbližavanja i saradnje, ne samo imeđu ova dva bliska naroda, već i svih drugih sa ovih prostora.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijaspora/story/1526/srbija-na-vezi/2939866/kud-branko-cajka-iz-tetova-obelezilo-jubilej.html

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here