„Kralj“ nastavlja berbu nagrada

Pobednički tim filma u Češkoj predstavljali su Vojin Vasović, reditelj i Milorad Mika Kocić, finansijski producent. Zahvaljujući ovoj nagradi studio će dobiti stipendiju za dvonedeljni razvoj karaktera dugometražnog animiranog filma koju vodi proslavljeni karakter dizajner Dizni, Pixar i Dreamworks studija Geefwee Boedoe, poznat po svojim likovima u filmovima "Mala sirena", "Lepotica i zver", "U potrazi za Nemom", "Mulan" itd).

CEE Animation Forum u Trebonu je vodeći forum za animirane filmove centralne i istočne Evrope. Održava se tradicionalno u okviru najvećeg češkog festivala animiranog filma – Anifilm.

Dugometražni animirani film "Bio dvaput jedan kralj" je trenutno u fazi vizuelnog razvoja. Film je podržan od strane MEDIA Creative Europe fonda kao i Filmskog centra Srbije fonda za razvoj projekta. Art direkciju potpisuje Nikola Stepković, a scenaristi filma su Vojin Vasović i Dunja Petrović.

Film govori o devetogodišnjoj princezi Niki koja pokušava da pomogne svom ocu, Kralju Pesniku, da pobedi svog arhi-neprijatelja Kralja Ratnika. Jedini problem je što su ova dva kralja – jedan čovek.

Original Article