Koš podrške stiže iz Toronta

U kampusu Univerziteta Toronto u Misisagi bilo je i bučno i veselo. Navijalo se za svoj tim, a više od 180 učesnika pogađali su ili promašivali koš. Neki su došli sa parolom da je važno učestvovati, drugi da zabeleže dobar rezultat pobede, a treći da daju donaciju i podrže akciju.

Svoju podršku, sa košarkaškom loptom u ruci dao je i generalni konzul Srbije u Torontu Vasilije Petković.

„Mislim da gradimo jednu značajnu osnovu, da se organizacija širi i proširuje na druge kolonije…Imamo tim ljudi koji će to promovisati u Hamiltonu, druge u Vindzoru, nadamo se da ćemo imati nekoga i u Kičineru, tako da je čitav Južni Ontario pokriven sa Trojkom iz bloka i nadam se da će samo da raste i bude veća i bolja", kaže Angelina Račić, predsednica humanitarne organizacije Srbi za Srbe, Kanada.

Treću Trojku iz bloka pratila je armija od 70 volontera, među njima i skupljači lopti, deca iz ovdašnjih sportskih škola i klubova. U poluvremenu je nastupio u Kanadi popularan Lemon Baket orkestar koji svira Bregovićevu i srpsku narodnu muziku.

I dok su se publika i volonteri hvatali u kolo, najmlađi su iskoristili priliku da se oprobaju pod košem i poigraju s loptom. Početkom maja Srbi za Srbe će obeležiti slavu Svetog Vasilija Ostroškog i organizovati palačinka žurku, a potom sledi još jedan sportski događaj.

„Sledeći događaj je 1. juna, Odbojka iz bloka, to je prekrasan događaj, koji se održava napolju, na plaži u Torontu. Prošle godine smo imali izuzetan uspeh i odziv, a sada očekujemo i duplo veći, a u pripremi je i Fuca iz bloka, turnir u malom fudbalu", kaže Angelina Račić.

Na ovogodišnjoj Trojci iz bloka prikupljeno je 17 575 dolara. Sredstva su namenjena trima porodicama iz Republike Srpske.

Original Article