Koš podrške stiže iz Toronta

U kampusu Univerziteta Toronto u Misisagi bilo je i bučno i veselo. Navijalo se za svoj tim, a više od 180 učesnika pogađali su ili promašivali koš. Neki su došli sa parolom da je važno učestvovati, drugi da zabeleže dobar rezultat pobede, a treći da daju donaciju i podrže akciju.

Svoju podršku, sa košarkaškom loptom u ruci dao je i generalni konzul Srbije u Torontu Vasilije Petković.

„Mislim da gradimo jednu značajnu osnovu, da se organizacija širi i proširuje na druge kolonije…Imamo tim ljudi koji će to promovisati u Hamiltonu, druge u Vindzoru, nadamo se da ćemo imati nekoga i u Kičineru, tako da je čitav Južni Ontario pokriven sa Trojkom iz bloka i nadam se da će samo da raste i bude veća i bolja", kaže Angelina Račić, predsednica humanitarne organizacije Srbi za Srbe, Kanada.

Treću Trojku iz bloka pratila je armija od 70 volontera, među njima i skupljači lopti, deca iz ovdašnjih sportskih škola i klubova. U poluvremenu je nastupio u Kanadi popularan Lemon Baket orkestar koji svira Bregovićevu i srpsku narodnu muziku.

I dok su se publika i volonteri hvatali u kolo, najmlađi su iskoristili priliku da se oprobaju pod košem i poigraju s loptom. Početkom maja Srbi za Srbe će obeležiti slavu Svetog Vasilija Ostroškog i organizovati palačinka žurku, a potom sledi još jedan sportski događaj.

„Sledeći događaj je 1. juna, Odbojka iz bloka, to je prekrasan događaj, koji se održava napolju, na plaži u Torontu. Prošle godine smo imali izuzetan uspeh i odziv, a sada očekujemo i duplo veći, a u pripremi je i Fuca iz bloka, turnir u malom fudbalu", kaže Angelina Račić.

Na ovogodišnjoj Trojci iz bloka prikupljeno je 17 575 dolara. Sredstva su namenjena trima porodicama iz Republike Srpske.

Original Article

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.