KONZULARNI DAN U LOS ANĐELESU 29. aprila 2018.godine

Generalni konzulat organizuje Konzularni dan u nedelju, 29. aprila 2018.godine u Los Anđelesu u pravoslavnom hramu Svetog Save (1640 South San Gabriel Blvd. San Gabriel, CA 91776).
Predstavnik Generalnog konzulata će 29.aprila od 12 do 14 časova biti prisutan u navedenom hramu i biće u prilici da primi moguće zahteve i odgovara na pitanja iz konzularne nadležnosti. Ovo se ne odnosi na podnošenje zahteva za pasoš, jer se ovi zahtevi mogu isključivo podneti u prostorijama Generalnog konzulata.

Napominjemo da će ovom prilikom biti moguće da se potpišu i overe ovlašćenja, posebno ona koja se odnose na nasledna prava i nekretnine u Srbiji. Za overu datih ovlašćenja u propisanoj formi je neophodno da se tekst ovlašćenja što je moguće pre dostavi u WORD formatu, napisan na srpskom, ćirilićnim pismom, na e-mail Generalnog konzulata.  Istovremeno je neophodno dostaviti i kopiju važećeg identifikacionog dokumenta (važeći pasoš R.Srbije). Ukoliko davalac ovlašćenja nema važeći pasoš R.Srbije, neophodno je dostaviti kopiju američkog važećeg identifikacionog dokumenta (pasoš, zelena karta ili vozačka dozvola). Po prijemu e-mail-a sa navedenim dokumentima, Generalni konzulat će dostaviti uputstvo u vezi sa plaćanjem konzularne takse.
Naglašavamo da se overa dokumenata neće moći realizovati na licu mesta ukoliko prethodno nisu dostavljena na gore opisani način.

Inače, dodatne informacije u vezi sa overom dokumenata možete naći ovde.

Pozivamo državljane Republike Srbije da iskoriste ovu priliku i overe potrebna dokumenta ili se sretnu sa predstavnikom Generalnog konzulata radi pitanja iz konzularne nedležnosti.