KONZULARNI DAN U LOS ANĐELESU 29. aprila 2018.godine

30

Generalni konzulat organizuje Konzularni dan u nedelju, 29. aprila 2018.godine u Los Anđelesu u pravoslavnom hramu Svetog Save (1640 South San Gabriel Blvd. San Gabriel, CA 91776).
Predstavnik Generalnog konzulata će 29.aprila od 12 do 14 časova biti prisutan u navedenom hramu i biće u prilici da primi moguće zahteve i odgovara na pitanja iz konzularne nadležnosti. Ovo se ne odnosi na podnošenje zahteva za pasoš, jer se ovi zahtevi mogu isključivo podneti u prostorijama Generalnog konzulata.

Napominjemo da će ovom prilikom biti moguće da se potpišu i overe ovlašćenja, posebno ona koja se odnose na nasledna prava i nekretnine u Srbiji. Za overu datih ovlašćenja u propisanoj formi je neophodno da se tekst ovlašćenja što je moguće pre dostavi u WORD formatu, napisan na srpskom, ćirilićnim pismom, na e-mail Generalnog konzulata.  Istovremeno je neophodno dostaviti i kopiju važećeg identifikacionog dokumenta (važeći pasoš R.Srbije). Ukoliko davalac ovlašćenja nema važeći pasoš R.Srbije, neophodno je dostaviti kopiju američkog važećeg identifikacionog dokumenta (pasoš, zelena karta ili vozačka dozvola). Po prijemu e-mail-a sa navedenim dokumentima, Generalni konzulat će dostaviti uputstvo u vezi sa plaćanjem konzularne takse.
Naglašavamo da se overa dokumenata neće moći realizovati na licu mesta ukoliko prethodno nisu dostavljena na gore opisani način.

Inače, dodatne informacije u vezi sa overom dokumenata možete naći ovde.

Pozivamo državljane Republike Srbije da iskoriste ovu priliku i overe potrebna dokumenta ili se sretnu sa predstavnikom Generalnog konzulata radi pitanja iz konzularne nedležnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.