Konstantin Dobrilović iz Slobodarske partije Austrije se zahvalio na podršci iako nije ušao u Evropski parlament

konstantin-dobrilovic-iz-slobodarske-partije-austrije-se-zahvalio-na-podrsci-iako-nije-usao-u-evropski-parlament
Konstantin Dobrilović iz Slobodarske partije Austrije se zahvalio na podršci iako nije ušao u Evropski parlament

„Iako se neću naći u budućem sazivu Evropskog parlamenta, pred nama su parlamentarni izbori u Austriji već u septembru ove godine i nakon toga, ono što je za mene lično posebno važno, pokrajinski i gradski izbori u Beču sledeće godine” izjavio je Dobrilović

Veliki broj Srpkinja i Srba u Austriji ukazao je poverenje i svoj glas prednosti dao Konstantinu Dobriloviću, kandidatu na mestu broj 11. Slobodarske partije Austrije (FPÖ), na nedavno održanim izborima za Evropski parlament.

„Želim da se zahvalim svima koji su mi ukazali poverenje i dali svoj glas prednosti na izborima, kao i svima koji su podržali i pomogli u kampanji. Ovo je samo početak mog političkog angažmana, i iako se neću naći u budućem sazivu Evropskog parlamenta, pred nama su parlamentarni izbori u Austriji već u septembru ove godine i nakon toga, ono što je za mene lično posebno važno, pokrajinski i gradski izbori u Beču sledeće godine”. Najveći broj naših sunarodnika živi u Beču i zato je od posebnog značaja da u gradskom parlamentu bude i predstavnik mnogobrojne srpske zajednice, koja samo u ovom gradu broji oko 200.000, dok u celoj Austriji oko 300.000 ljudi. 

„Srpkinje i Srbi su u dnevnom političkom životu Austrije jako malo zastupljeni i to mora da se promeni. Želim da budem taj pokretač koji će animirati naše sunarodnike da se aktiviraju i više zainteresuju za političke teme zemlje u kojoj žive i na taj način uzmu mnogo veću participaciju u javnom životu alpske republike. Ako već žive u Austriji, potrebno je da učestvuju u svakom segmentu društvenih aktivnosti, a to podrazumeva i političku aktivnost kako bi se čuo i njihov glas”, kaže Dobrilović.

Konstantin Dobrilović je bio na listi FPÖ, koja je na izborima za Evropski parlament u Austriji osvojila prvo mesto sa 25,5%, što je do sada najbolji rezultat u istoriji ove stranke.

Foto: FPÖ Wien 

Detaljnije