Ko je kriv za neostvarene planove da se tokom leta probija ruska odbrana – Čitajte u novom Nedeljniku

ko-je-kriv-za-neostvarene-planove-da-se-tokom-leta-probija-ruska-odbrana-–-citajte-u-novom-nedeljniku

Vlast vodi žestok rat protiv generala Zalužnog, komandanta ukrajinske oružane sile, koristi se sve od javne diskreditacije do izmišljanja afera samo da se skine sa dužnosti i postavi neko poslušan politici ili barem potrošan za slučaj da situacija na frontu tokom zime krene loše. Protivnici Zelenskog shvatili su da se može pridobiti javnost ako se podrži Zalužni. Svakodnevno ukrajinski mediji objavljuju dojave u korist i protiv komandanta. Po nekima on je vojni genije zaslužan za preživljavanje odbrane od nadmoćne ruske invazione sile, a ona strana kojoj nije po volji pokušava da ga predstavi kao čoveka koji je potpuno omanuo u profesionalnom domenu i nije pre rata preduzeo miniranje prigraničnih oblasti (sada se zna da je lično general Mark Mili, prethodni načelnik Združenog Generalštaba SAD 2021. tražio da se to učini), do loših procena oko težišta dejstava od juna ove godine do sada.  

Svi su generali posle bitke kada je jasno da po volji generala zime nema šanse da se ide na veće aktivnosti i sada se prežvakava tema zašto se nije išlo na koncentraciju brigada sa natovskom tehnikom na jednom pravcu, odnosno ko je kriv za diversifikaciju jedinica na više pravaca i samim tim činom slabljenje udarne pesnice određene za zauzimanje Tokmaka i dalji prodor na jug do mora.  

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 07. DECEMBRA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Post Views: 21

Originalni tekst