Kanadski modni milioner uhapšen zbog silovanja više žena i devojčica, ukupno njih 57

Kanadski milioner iz modne industrije Piter Nigard (79) uhapšen je danas u kanadskom gradu Vinipegu na osnovu Zakona o izručenju pošto je u SAD optužen za silovanje više žena i devojčica i danas će se pojaviti pred sudom.

Početkom ove godine američke savezne vlasti pretresle su sedište njegove kompanije na Menhetnu, nakon što je 10 žena podnelo tužbu da ih je Nigard novcem „namamio“ na svoje imanje na Bahamima, obećavši im da će im pomoći u izgradnji manekenske karijere, a potom ih je “napadao, silovao i sodomizovao”, navodi Rojters .

Nekoliko njih je u u tužbi reklo je da su imale 14 ili 15 godina kada im je Nigard dao alkohol ili drogu, a zatim ih silovao.


Pedeset sedam žena, uključujući 18 državljanki Kanade pridružilo se tužbi, koja tereti Nigarda da je ih je decenijama namamljivao koristeći nasilje, zastrašivanje i mito. Nigard je negirao sve navode i za ovu zaveru tvrdi da je izazvana sukobom sa komšijom milijarderom na Bahamima.

Portparol njegove kompanije saopštio je ranije ove godine da milioner odlazi sa mesta predsednika Nigardovih kompanija i da će se odreći svog vlasničkog udela.

Nigard International započeo je poslovanje u Vinipegu kao proizvođač sportske odeće. Na veb stranici kompanije se navodi da njihov maloprodajni sektor ima više od 170 prodavnica u Severnoj Americi.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Tanjug
Original Article