Kako su se dvojica Srba našla u CENTRU PAŽNJE pred izbore u Beču: Bura u javnosti zbog poteza ljudi u Štraheovoj stranci

Petar Knežević, kandidat “Tim HC Štrahe” na izborima u Beču 11. oktobra izazvao je buru u javnosti objavom na Fejsbuk stranici o tome da mu je glavno prebivalište Beograd i to pred sam istek roka za osporavanje navodno lažnih navoda o adresama boravka kandidata.

Već nedeljama se, naime, vodi polemika gde živi Hajnc-Kristijan Štrahe, da li mu je adresa prebivališta u Beču ili u Klosternojburgu, gde ima kuću, prenosi “Blic”.

Takođe, sporan je jos jedan njegov kandidat Zoran Kovačević, koji je pre par meseci učestvovao na izborima u Donjoj Austriji, tačnije u mestu Purkersdorf.

Tada je Kovačević saopštio da je uspeo blagovremeno da se prijavi u Purkersdorfu da bi mogao da se kandiduje na opštinskim izborima. Sada se pojavila sumnja da li je on i dalje tamo prijavljen.

Za kandidovanje na izborima u Beču neophodno je da im je glavno prebivalište upravo u glavnom gradu.

Na ličnom Fejsbuk profilu Knežević je, međutim, naveo da mu je prebivalište u Beogradu, a to su sada uočili austrijski mediji.

Iz “Tim HC Štrahe” poručili su da se radi o starom profilu, a i da je stranka ponosna na svoje kandidate stranog porekla, koji su isto tako ponosni na svoje poreklo.

Dodatni problem ovoj stranci je kandidatkinja Kristina Kol, koja je dobila otkaz u aviokompaniji AUA, nakon što su se pojavili snimci sa demonstracija “anti-koronaša” u Beču, na kojima je govorila protiv Soroša i Rotšildovih, što je ocenjeno kao antisemitski govor.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Blic
Preuzeto sa portala Nasiusvetu.com