Kako sam osvojio Beč

U izdanju izdavačke kuće SlovoPres iz Beograda pre nekoliko dana iz štampe je izašla zbirka kratkih priča pod nazivom „Kako sam osvojio Beč“ autora, inače slikara, Stanković Mileta iz Velikog Gradišta.

Prva promocija održana je 27. oktobra na beogradskom Sajmu knjiga kojom prilikom je autor potpisivao svoje knjige na štandu izdavača.

Ova zbirka sadrži preko trideset kratkih, često vrlo duhovitih i zabavnih, zanimljivih, počesto i istinitih, nadahnuto i originalnim stilom ispričanih priča o likovima i doživljajima naših ljudi u dijaspori.

Kako mislimo da je najbolje da svoj lik i delo predstavi sam autor u celosti prenosimo njegov tekst ispisan umesto recenzije na zadnjoj korici knjige.

„Prilikom mnogobrojnih kolektivnih izložbi na kojima kao slikar učestvujem u katalogu koji se tom prigodom štampa, svi ostali slikari pored svojih dela ispisuju po koju, ne čak ni tako malobrojnu, reč o sebi i svojim slavnim umetničkim podvizima. Na pitanje mnogobrojnih posetilaca izložbe: Zašto pored tvoje slike stoji samo: Mile Stanković, rođen 1972. godine, živi i radi u Velikom Gradištu, s puno vere u sopstvenu duhovitost zabijam glogov kolac u srce vlastite sujete: „Vidite, kad bi se kojim slučajem Miloš Šestić obreo u sedištu svetske fudbalske organizacije, morao bi, u cilju svoje prezentacije, da kaže koju reč o sebi, recimo da je igrao za Crvenu Zvezdu, da je bio učesnik finala Kupa UEFA, da je osvajao prvenstva, kupove i koješta još. Ako bi se pak kojim slučajem Maradona obreo u sedištu iste federacije, ne bi morao da objašnjava ništa, dovoljno bi bilo da kaže: Dobar dan, ja sam Dijego! A možda ni to.“

Time bih završio ovaj kratki traktat o veličini sopstvenoga lika, a o delu ne bih rekao ništa osim da se tako nešto do sada nije pojavilo na nebu, zemlji i podzemnim predelima, u šta ćete se i sami uveriti ako otvorite bilo koju stranicu knjige, a ukoliko podmitite autora ozbiljnom svotom čvrste valute, naravno konvertovane u rublje (žensko, donje, svileno, može i korišćeno), pa time zaslužite i piščev autogram, ostvarićete i neslućenu finansijsku dobit posle njegove, može biti skorašnje, smrti.“

Zainteresovani knjigu mogu kupiti u većini knjižara u Srbiji ili je poručiti putem mejl adrese: office@yuga.at

The post Kako sam osvojio Beč appeared first on YUga.at.

Original Article