Izborna skupština Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj

Na početku sastanka odabrana je Radna uprava koju čine članovi Sava Ilić, Živko Marković, Radoje Regojević i Milenko Gospić.

Nakon izveštaja o radu udruženja u protekloj godini, vođena je diskusija o tome da, iako ih ima u mnogim švajcarskim bibliotekama (neke i u nemačkim), potrebno je i dalje ih slati u što veći broj biblioteka, javlja za Program za dijasporu Violeta Aleksić.

Treba istaći da ovo udruženje čuva i neguje srpsku reč već skoro dve decenije i da svake godine izlazi Zbornik udruženja na ćirilici, Zaveštanja.

Prisutni su se složili da na čelu udruženja ostanu i dalje Milisav Đurić, u funkciji predsednika i članovi Uprave: Marko Ružičić, Sava Ivić Gajić, Ivana Prlina Nikodijević, Milka Kajganić, kojima su se priključili novi članovi, Sava Ilić i Milenko Gospić.

U Nadzornom odboru su Regojević Radoje, Violeta Aleksić i mr Marković Živko.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Srpskog kulturnog saveza Zvonimir Jovanović, koji je pozvao članove udruženja na svečanost povodom obeležavanja 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Švajcarske.

Na sastanku je izabran i član udruženja koji će predstavljati pisce u Srpskom kulturnom savezu. Jednoglasno je izabrana Snežana Petrović.