Ivica Dačić o slučaju dece pevačice Tanje Savić: “Obavestili smo australijske organe”

Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je australijske organe o prijavi pevačice Tanje Savić da su joj deca odvedena u tu zemlju bez njenje saglasnosti, a pošto Ministarstvo pravde prikupi dokaze, biće pokrenut postupak, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačih.

On je gostujući na TV Prva rekao da izvođenje iz zemlje maloletne dece koja su dvojni državljani, a bez saglasnosti majke, potpada pod Hašku konvenciju iz 1980. godine o pravnim aspektima otmice dece.

“Mi smo politički pokrenuli priču, obavestili smo australijske organe, postupak se formalno pokreće pred australijskim tužilaštvom. Niz pravnih procedura pre toga radi naše Ministarstvo pravde. Kada postupak bude pokrenut, on će trajati nekoliko nedelja”, rekao je Dačić.

Dodao je da se radi o dosta komplikovan slučaj, jer su deca dvojni državljani, ali je nesporno da bez saglasnosti roditelja ne možete da vodite maloletnu decu iz Srbije.

“Ako je bilo propusta države Srbije, verovatno su oni posledica falsifikata”, rekao je on.

Uputio je savet majci Tanji Savić da bude u komunikaciji sa Ministarstvom pravde, a sa Ministarstvom spoljnih poslova već učestalo komunicira.

Objasnio je da je rešavanje ovakvih problema jedna od konzularnih funkcija naše diplomatije i nada se da će imati uspešan i srećan kraj.

Tanja Savić mesecima nije videla sinove koji su u Australiji: Gde će im duša, blokirali su mi pozive! (FOTO)

Pevačica Tanja Savić tvrdi da joj je suprug s kojim je brak zaključila u Australiji bez saglasnosti odveo decu u tu zemlju tokom aprila.

Za pomoć u ovom slučaju se obratila Ministarstvu spoljnih poslova a uključeno je i Ministarstvo pravde Srbije kako bi se pred organima Australije poveo postupak za vraćanje maloletne dece.

“Nek svi znaju šta mi je učinjeno”! Tanja Savić u agoniji, njen muž, biznismen iz Australije odveo joj decu! (FOTO)

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Tanjug
Preuzeto sa portala Nasiusvetu.com