I Srbi iz Čikaga sakupljaju pomoć za Baniju

U Americi i Kanadi živi velika zajednica Srba koji su poreklom sa Banije i Korduna i sa strepnjom prate još jedno stradanje koje je zahvatilo njihov zavičaj. Mnogi imaju i rodbinu koja tamo živi.

-I do zemljotresa se na Baniji teško živelo, a mnogi povratnici iz izbeglištva bili su u trošnim kućama u udaljenim selima i nepristupačnim mestima bez struje, puta i vode. Posle zemljotresa ostali su i bez toga malo što su imali. Sve srpske crkve su oštećene, a neke i potpuno srušene. Zato smo u Udruženju krajiških Srba Prelo u Čikagu odlučili da upravo ovim svojim sunarodnicima i stradaloj srpskoj crkvi uputimo pomoć – ističe član Uprave Udruženja krajiških Srba Prelo iz Čikaga Duško Čučković.

Srbi u Americi i svi ljudi dobre volje donacije mogu da pošalju poštom-čekom ili onlajn preko platforme gofundme, koja prima uplate iz većeg dela sveta.

Sav prikupljeni novac, kako je dogovoreno, biće prosleđen na namenski račun Eparhije gornjokarlovačke koja priprema poseban fond za obnovu od zemljotresa.

Tekst: Svetozar Dančuo

The post I Srbi iz Čikaga sakupljaju pomoć za Baniju appeared first on srbi hr.

Original Article