Hirurg iz picerije

Na Bečkom univerzitetu studira više desetina hiljada studenata sa prostora bivše Jugoslavije, koji, ako to roditelji nisu u stanju, na razne načine obezbeđuju finansije za svoje studije.

Usavršavanje: Saša trenutno stažira

Saša Leone, rodom iz Šapca, na jedinstven način je odlučio kako da finansira svoje studije medicine u Beču.

S obzirom na to da je iz porodice ugostitelja odlučio je da krene tim stopama.

Od oca, Slobodana Stojadinovića, poznatog bečkog ugostitelja, preuzeo je nekadašnji kafe Lambada i vodeći ga zaradio novac kojim je isfinansirao osnovne studije medicine.

– Medicina me oduvek zanimala. U Šapcu sam završio medicinsku školu i onda došao u Beč. Takođe me od malena zanimalo i ugostiteljstvo, jer sam iz porodice koja se time bavila. Dok sam bio dete često sam pomagao u ugostiteljskom objektu svoje majke, pa mi taj posao nije bio stran – kaže Saša za „Vesti“.

U Beču je, razmišljajući kako da obezbedi finansije za studije, na nagovor prijatelja, odlučio da preuzme očev kafić.

Uporedo sa vođenjem kafića on je vredno učio i polagao ispit za ispitom, a ništa mu nije bilo teško, jer je radio sve ono što je oduvek voleo.

– Rad oko kafića mi je bio podstrek da budem uspešan i na fakultetu – kaže Saša koji ima 34 godine i velike planove pred sobom.

Rešio je da nastavi studije i upiše master – MBA menadžment u zdravstvu. Istovremeno je rešio da promeni nešto u poslu i od kafića je mukotrpnim radom napravio piceriju. Ni problemi oko dobijanja dozvola nisu ga naveli da odustane od plana da napravi piceriju jedinstvenog izgleda. Na kraju je dokazao da je i u ugostiteljstvu „položio diplomski“.

Saši nije teško ni sada, kada je na stažiranju i nastavku studija, da vodi piceriju.

– Želim da realizujem svoj san, a to je da jednog dana otvorim centar za estetsku hirurgiju u Beču.

Kaže da mu nikad nije bilo teško da radi i uči, jer je uspeo da spoji dve stvari i dva sveta koja voli – ugostiteljstvo i medicinu.

Ima vremena i za sport

Saša je i odlučan fudbaler i nalazi redovno vremena i za sport, ali i druženje sa prijateljima koje je upoznao u sportskom svetu.

Kum Šabana Šaulića

Sašin otac, Slobodan Stojadinović jedini je preživeli iz prošlogodišnje nesreće u Nemačkoj posle koje su preminuli Šaban Šaulić i Mirsad Keric, vozač automobila kojim su putovali.

Stojadinović je poznat pevač u Beču, a legendi srpske estrade bio je kum. Još nije uspeo da se potpuno oporavi od nesreće, posebno od gubitka velikog prijatelja.

Чланак Hirurg iz picerije се појављује прво на Vesti online.

Original Article