Grof od Prokuplja osnovao fondaciju

Potez vredan pažnje napravio je naš zemljak Radivoje Cekić, među našim građanima u Švajcarskoj poznatiji kao Grof od Prokuplja, osnovavši humanitarno udruženje „Radivoje Cekić – Grof“. Zadatak ove fondacije je da pravilno rasporedi sredstva na bolesne i nemoćne ali i da nagradi najbolje i zaslužne.
Nostalgija i želja za rodnim krajem, koja „leži“ u našim građanima na privremenom radu u inostranstvu, podstiče ih da u svakoj prilici urade nešto korisno za svoj kraj. Tako je i Grof sa Ciriškog jezera, zajednički povezao njihove i naše donatore i ljude dobre volje da organizovano, preko fondacije, pomažu one kojima je pomoć neophodna.

Putokaz zemljacima

To je nešto što bi mnogi naši zemljaci mogli da urade za svoje krajeve jer oni i onako pomažu, ali je ta pomoć jednokratna. Time bi ovekovečili i trajno obezbedili izvor i sredstva za njihove ciljeve, jer verujem da ima dosta građana drugih država koji bi bili donatori u ovakvim fondovima. A njihova pomoć je dobrodošla i materijalno ali i moralno kao podsticaj za daljnu borbu i rad.

Ovaj poznati sportista i veliki prijatelj Dragana DŽajića i mnogih drugih istaknutih fudbalera, humanitarac i donator, koji je godinama pomagao svoj kraj, ali i druge građane i klubove širom nekadašnje Juge, za „Vesti“ kaže:
– Svaku pomoć koju ova fondacija uruči, u bilo koje svrhe, mora biti jednoglasno usvojena i uredno proknjižena od strane članova Fondacije, na čijem čelu je moj otac Blagoje Cekić. Fond će se snabdevati od sredstava iz inostranstva i uvek će imati odgovarajuću zalihu. Registrovan je u Prokuplju i u Švajcarskoj, tako da će ostati i posle mene – zaključuje Radivoje Cekić.