GK Ivana Stojiljković u poseti gradu Vićenci i gradonačelniku Frančesku Ruku (Francesco Rucco)

8.novembar 2019. godine

U petak, 8.novembra, GK Ivana Stojiljković posetila je grad Vićencu i gradonačelnika tog grada Frančeska Ruka (Francesco Rucco).

Prijem je organizovan u gradskoj kući Pallazo Trissino i sa itallijanske strane bili su prisutni gradonačelik, pomoćnik gradonačelnika- Leonardo De Marzo i dva člana veća, dok su, pored GK Stojiljković, sastanku prisustvovali sveštenik srpske pravoslavne crkve u Vićenci – otac Dalibor, predsednik Saveza Srba u Italiji – Dušan Aleksić i sekretar Saveza, Jelena.

Frančesko Ruko je na mesto gradonačelnika izabran 2018. godine kao lider sopstvene političke partije „Idea Vicenza“ i sa dotadašnjim velikim političkim iskustvom i brojnim funkcijama u gradskom veću i institucijama.

Svestan veličine i značaja srpske zajednice u ovom gradu, koja prema nezvaničnim informacijama, sa okolnim opštinama broji preko 20 hiljada naših državljana, Ruko se zahvalio na ovoj poseti i rekao da stoji na raspolaganju za svaku vrstu saradnje. Istakao je da su srpski državljani dobri sugrađani, odlični radnici i komšije i da je njihova integracija u ovom gradu vrlo uspešna i deo su svih aktivnosti i institucija.

Između grada Vićenca i Generalnog konzulata dogovorene su brojne aktivnosti i planovi za naredni period.

Original Article