Francuski sportski mediji bruje o ovom potezu Mustafija

Znamo koliku su prašinu digli Džaka i Šaćiri proslavama golova protiv Srbije na svetskom prvenstvu Rusiji ovog leta. Inače ova dva fudbalera igraju za reprezentaciju Švajcarske iako imaju albansko poreklo. Današnja istovetna proslava gola reprezentativca Nemačke koji nastupa za Londonski Arsenal, Škodrana Mustafija je uzburkala francusku javnost. Mustafi je albanac poreklom iz Makedonije.

On je posle svog gola u današnjoj utakmici protiv Kardifa proslavio pokazujući znak albanskog dvoglavog orla. To nije prošlo ne primećeno u francuskim medijima i na kanalu Rmc Sport su to prokometarisali kao provokaciju, znajući zategnute odnose Srba i Albanaca i da za takve stvari nema mesta na fudbalskim terenima. Mustafi će proći bez kazne jer engleska fudbalska federacija ne predviđa kazne za ovakav vid proslave gola.

Malo ljudi zna da je austro-ugarsku istoričar Ludvig (Lajoš) Taloci platio 15 zlatnih forinti jednom bečkom slikaru da naslika zastavu albancima koji je iskoristio habzburškog dvoglavog orala da naslika zastavu sadašnje Albanije 25.novembra 1897.godine. Sve to u cilju podrške albancima, austro-ugarske, u planovima pobune protiv Srbije.

Original Article