Naslovna Dijaspora Svajcarska Folklorni spektakl u nemačkom Frajburgu

Folklorni spektakl u nemačkom Frajburgu

folklorni-spektakl-u-nemackom-frajburgu
Folklorni spektakl u nemačkom Frajburgu

Članovi Srpskog kulturnog i umetničkog društva Nikola Tesla iz Frajburga organizuju u subotu 20. aprila 2024. proslavu svoga društva. Nakon lepog druženja sa mnogim umetničkim društvima iz Nemačke ovoga puta je po prvi put zamišljeno da se iskoristi geografski položaj i da se upoznaju mladi iz obliznih gradova iz Francuske i Švajcarske i sa Švarcvalda, pa je prvobitno bilo planirano gosti budu umetnička društva tri grada sa početnim slovom B – iz Bazela (u Švajcarskoj), Belfora (u Francuskoj) i Blumberga (u Nemačkoj). U gostima će biti mladi igrači KUD Kikca iz Bazela, KUD Božura iz Belfora i SKC Blumberg iz Blumberga.
Otkazivanje kvalifikacione smotre Saveza srpskih udruženja Nemačke je doprinelo da se još dva društva rado dočekaju u Frajburgu – stari poznanici Moravci iz Štutgartu i novi, članovi Mladost iz Hamburga.

U istoriji svoga postojanja SKUD Nikola Tesla iz Frajburga nikada do sada nije ugostio toliko (mladih) igrača. Upravo zbog toga uzbuđenje je veoma veliko i sa velikim nestrpljenjem se očekuje 19 časova u Mosvald hali (Mosswaldhalle Hochdorferstr. 16a 79108 Freiburg)   

Svoj štand po prvi put imaće predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet a za dobro muzičko raspoloženje su zaduženi Vanja Mijatović i Dragan Đurić.

Detaljnije