Folklorni ansambl Jugoslavija u Ofenbahu

Internacionalni susreti, koji se na početku svake školske godine, a na kraju sezone godišnjih odmora, organizuju i održavaju na Markt placu u Ofenbahu kod Frankfurta, uvek privuku veliki broj ljudi. članovi Kulturnog centra „Jugoslavija“ iz Ofenbaha učestvuju redovno na ovom međunarodnom okupljanju. U subotu su nastupili najmlađi članovi folklora, a u nedelju prvi nastup posle letnje pauze imala je i „velika“ folklorna grupa.

Pivo najbolje išlo

Dva dana su radoznali gosti obilazili štandove, radovali se ukusnim jelima, već znaju i nazive specijaliteta, ali s obzirom na to da je u subotu i u nedelju bilo sunčano i toplo vreme, kad je piće u pitanju, hladno nemačko pivo bilo je najtraženije.

Znaju već učesnici i posetioci ove manifestacije da će naš folklor igrati srcem, pa za trenutak napuštaju svoje štandove, okupe se oko bine da bi pozdravili majstore igre. Bio je to prvi jesenji aplauz za folklorni ansambl „Jugoslavije“.
Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji se svake godine okupe Grci, Srbi, Turci, Hrvati, Italijani, Slovenci, Azerbejdžanci, Pakistanci…, koji na štandovima nude svoja nacionalna pića i jela. U subotu i nedelju Ofenbahom se širio miris svih mogućih kulinarskih specijaliteta iz celog sveta. Pored toga, na centralnoj pozornici, učesnici ovih susreta izvodili su i svoje igre i pesme.