Filmski festival za decu u Torontu

33

Ovaj film je rediteljski debi Raška Miljkovića, koji će se, zajedno sa producentom i glavnim glumcem, predstaviti publici u torontskom kulturnom centru Tiff Bell Ligghtbox. Poslednja od četiri projekcije filma zakazana je za 18. mart, kad se festival zvanično zatvara, javlja za Program za dijasporu RTS-a Branka Dikanović Trbojević.

Scenario je napisan po motivima knjige O dugmetu i sreći Jasminke Petrović i to je topla priča o desetogodišnjem dečaku Jovanu koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom. U mašti mali Jovan, nesputan fizičkim nedostatkom, može da bude i uradi šta God poželi. Život u fantaziji prestaje kad stekne drugaricu Milicu koja ga poziva u realne avanture. Na tom putu pred njim se otvara ceo jedan novi svet i velika avantura zvana stvarni život.

Ovu priču o životu sa hedikepom, drugarstvu i odrastanju podržali su Filmski centar Srbije, Medija module Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, opština Stari Grad i grad Beograd.

Film Zlogonje kao producent potpisuje Jovana Karaulić, glavne uloge tumače mladi debitanti Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti dok ostatak ekipe čine Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovijanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milutin Milošević, Milena Predić i Matija Popović.

Posle velike svetske turneje film Zlogonje će u srpske i bioskope zemalja u okruženju stići krajem septembra ove godine.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijaspora/story/1518/vesti/3065441/filmski-festival-za-decu-u-torontu.html

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.