Film koji je dobio najduži aplauz na festivalu u Kanu

film-koji-je-dobio-najduzi-aplauz-na-festivalu-u-kanu
Film koji je dobio najduži aplauz na festivalu u Kanu

U ekskluzivnom intervjuu za „Variety“, reditelj je opisao film kao operski libreto u četiri čina u kojima glumci pevaju originalne pesme kako bi unapredili radnju.

Film „Emilija Perez“ dobio je najduži aplauz na ovogodišnjem festivalu u Kanu. Publika je devet minuta aplaudirala ovom ostvarenju na španskom jeziku, prensi N1.

U filmu, između ostalih, igraju Zoe Saldana, Selena Gomez i Karla Sofija Gaskon. Tokom aplauza, Gomez se rasplakala, dok su se filmske zvezde Saldana i Edgar Ramirez grlile, a reditelj Žak Odiard mahnuo je šeširom prema balkonu, piše „Variety“.

Gaskon, koja u filmu igra vođu narko kartela, takođe je dobila aplauz.

„Previše kvalifikovana i potcenjena, Rita (Zoe Saldana) je advokat u velikoj firmi koja je više zainteresovana za oslobađanje kriminalaca nego za pravdu. Jednog dana dobija neočekivani izlaz kada je vođa kartela Manitas (Edgar Ramirez) angažuje da pomogne da se povuče sa posla i ostvari plan koji je godinama tajno pripremao: da postane žena, o čemu je oduvek sanjao“, navodi se u zvaničnom sinopsisu filma.

U ekskluzivnom intervjuu za „Variety“, Odiard je opisao film kao operski libreto u četiri čina u kojima glumci pevaju originalne pesme kako bi unapredili radnju.

Film „Emilija Perez” ima ocenu 8,0 na IMDB-u, a u bioskope će stići u avgustu ove godine.

Post Views: 43

Originalni tekst