“Dubočke kraljice”očarale publiku

U Aubingu kod Minhena održan je letnji ulični fest na kome su, pored ostalih učesnika, nastupili i članovi KUD Kolo iz Minhena. Oni su na sceni izveli koreografiju “Dubočke kraljice” . Publika je bila oduševljena koreografijom, a još više živopisnim narodnim nošnjama srpskog življa iz Duboke u istočnoj Srbiji, pa je naše predstavnike pozdravila dugim aplauzom. Bio je to po svemu sudeći vrlo uspešan prvi nastup našeg folklornog društva u ovoj prigradskoj sredini.

Miljan Janković zadužen za kontakte sa javnošću kaže da je do ovog nastupa došlo zahvaljujući činjenici da je član narodnog orkestra KUD Kolo u kome svira flautu ujedno i član Mreže za socijalni rad, organizatora festa.

– Bila je ovo prilika da se bolje upoznamo sa domaćinima i organizatorima festa, ali i dogovorimo saradnju za budućnost i to u obostranom interesu i na zadovoljstvo obe strane – kaže Janković.

Članovi KUD Kolo će probe nastaviti do početka godišnjih odmora a ponovno okupljanje je početkom septembra. Društvo priprema nekoliko interesantnih nastupa ove jeseni. Kao gosti nastupiće na priredbi koju organizuje KUD Jelek 21. septembra, zatim 5. oktobra pripremaju svoj Jesenji koncert a 18. oktobra Godišnji koncert kao posebnu manifestaciju “teatarskog tipa” u kojoj će posetiocima predstaviti dva sata vrlo kvalitetnog programa. Pored nastupa folklora i narodnog orkestra biće organizovana i izložba narodnih nošnji i starih narodnih muzičkih instrumenata. Ovaj program biće sigurno interesantan, ne samo za naše ljude, nego za i Nemce i druge strance koji žive u Minhenu.

Чланак “Dubočke kraljice”očarale publiku се појављује прво на Vesti online.

Original Article