Drustvo iz svajcarskog Nojhauzena proslavilo dve decernija postojanja

Proteklog vikenda u švajcarskom Nojhauzenu se slavilo, pevalo i igralo sve do kasnih jutarnjih casova, a povod je bio izuzetan: FMD „Kolo“ slavilo je dvadesetogodišnji jubilej postojanja.
Pred oko 500 posetilaca, predsednik ovog društva Željko Cvijetic pozdravio je goste i poželeo im dobru zabavu. Ujedno se zahvalio svim bivšim i sadašnjim clanovima društva i istakao da „Kolo“ ne samo da igra, peva i svira, nego i spaja ljude i gaji našu divnu tradiciju i kulturu. Mnogi clanovi dobili su zahvalnice i plakete za istaknut trud i rad u folklornom muzickom društvu.
Kulturno-umetnicki program koji su osmislila i pripremila dva najkreativnija clana ansambla, Boško Bogicevic i Aca Pavlovic, prikazao je ovo društvo u najboljem sjaju. Najveca atrakcija bila je kada su na scenu izašli igracice i igraci pripremnog sastava. Oni su po prvi put odigrali igre iz Leskovca i time dali obecanje da ce „Kolo“ još dugo raditi i sebe graditi.
U sali se moglo zapaziti dosta gostiju iz raznih delova Švajcarske, a u samom programu ucestvovali su KUD „Vuk Karadžic“ iz Šenenverda i Roršaha zajedno sa svojim kolegama iz austrijskog Feldkirha.
„Kolo“ najavljuje krajem godine svoj tradicionalni koncert u pozorištu grada Šafhauzena. Time uprava ovog društva završava proslavu jubilarne godine.