Draga braco i sestre,

Draga braco i sestre,

Na poslednjoj sednici crkvenog odbora razmatrali smo tesku finansijsku situaciju nase Crkvene opstine u Hanoveru. Dva poslednja meseca banka nije mogla na vreme da sa naseg konta podigne mesecnu ratu za kredite. Osim toga imamo nekoliko vecih i manjih neplacenih racuna tako da do kraja meseca moramo da ostvarimo prihod u iznosu od oko 13.000,- €.

Analizom smo utvrdili da je do toga doslo iz vise razloga:

– opao prihod od parohijala – redovne mesecne pomoci vernika ( usled smrti, selidbe, penzionisanja, nezaposlenosti, itd. )

– Povecane finansijske obaveze prema Eparhiji.

– Nepredvidjeni troskovi ( opravka grejanja oko 3500,- € i dr. )

Crkveni odbor je svestan opasnosti ako banka na kraju meseca ne bude mogla da podigne sledecu ratu za kredite pa je doneo odluku da svojim primerom ( svaki clan je obecao da uplati prilog ) postakne druge vernike da se do kraja meseca prikupi potrebni iznos. Ako bi 130 vernika prilozilo po 100 € resili bi kratkorocno nastali problem.

Novčane priloge slati na ziroracun Serbische Orthodoxe Kirche IBAM: DE42 5206 0410 0000 6164 60; BIC: GENODEF1EK1 .

Verwendungszweck : Spende

Da bi dugorocno obezbedili dovoljno novca pozivamo sve one vernike koji jos nisu poceli da uplacuju mesecnu pomoc crkvi da to sad pocnu uplatama od po 5,- ili 10,- € mesecno putem Dauerautraga na crkveni konto: Serbische Orthodoxe Kirche IBAM: DE42 5206 0410 0000 6164 60; BIC: GENODEF1EK1 . Verwendungszweck: Beitrag.

Hvala unapre a od Boga blagoslov.

Vasi

Crkveni odbor i o. Milan Pejic