Donacije i prihod za crkvena zvona

Svetosavski bal u Pravoslavnom kulturnom centru na Novom Perlahu održan u subotu obeležili su izvanredan i kvalitetan program, ali i poseta mnogo slabija od ocekivane.
Oko 150 gostiju i ucesnika programa otpevalo je zajedno sa Crkvenim horom „Sveti Jovan Vladimir“ Svetosavsku himnu a onda je hor izveo još nekoliko kompozicija. Dirigovao je Vladimir Milosavljevic, a kao solista je pevala Vera Bermel.
Starešina hrama Sv. Jovana Vladimira protojerej-stavrofor Slobodan Milunovic je kao domacin svetosavskog bala pozdravio goste i ucesnike uz napomenu da je Sretenje Gospodnje pravi dan za susret ovakve vrste i da je ovaj skup blagoslovio vladika Konstantin. Prota Milunovic je obavestio prisutne da prihod sa svetosavskog bala ide za kupovinu tri crkvena zvona za hram.
Grupa od sedam ucenika izvela je prigodan recital, a onda su nekoliko narodnih igara iz Srbije odigrali clanovi folklorne sekcije KUD „Jugos“ iz Minhena.
Krista Jovanovic je na harfi odsvirala nekoliko kompozicija, zatim su ona i suprug Marko, koji je svirao tamburicu, izveli „Svilen konac“, a završetak prvog dela programa oznacilo je izvodenje pesme „Tamo daleko“. Tada je na scenu stupio muzicki orkestar „Argument“ koji je pratio Predraga Cuneta Gojkovica. On je uz dosta šarma i bogatog iskustva „u radu“ sa publikom otpevao svoje najpoznatije pesme, ali i niz izvornih narodnih melodija.
Organizovana je i bogata tombola, u pripremi vecere angažovala se grupa minhenskih ugostitelja, a na kraju je saopšteno da su donacije od po 500 evra za kupovinu crkvenih zvona dali Srpsko društvo „Sveti Sava“, Nemacko-jugoslovensko društvo i firma autoprevoznika Novice Jankovica.