„Dobrodošli u Srbiju – osmeh gostoprimstva“

Već treću godinu zaredom TOS početkom jula meseca koji simbolizuje i start letnje turističke sezone organizuje podelu letaka dobrodošlice putnicima u tranzitu kojima se promovišu turističke atrakcije na međunarodnim koridorima kroz Srbiju.

Za 2016. godinu planirana je podela 600 000 flajera na graničnim prelazima, kao i dodatnih 300 000 koja se vrši duž autoputa na 35 naplatnih stanica Puteva Srbije.

Na četiri granična prelaza, i to: Sremska Rača ,Kotroman, Vatin i Gostun, podela flajera počela je 10. jula, a na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija, Batrovci, Preševo i Gradina očekuje se početak podele letaka krajem jula.

Letnja promotivna aktivnost podele letaka „Dobrodošli u Srbiju – osmeh gostoprimstva” trajaće tokom cele sezone na naplatnim rampama na svim međunarodnim koridorima u Srbiji.

Na putevima u Srbiji beleži se značajno povećanje broja vozila, a samim tim i turista koji prolaze kroz našu zemlju. Devizni priliv od turizma, kao i broj inostranih turista iz godine u godinu raste i ovakvom aktivnošću TOS informiše sve veći broj turista u tranzitu i animira one goste koji su možda samo u prolazu kroz Srbiju da se zadrže i uživaju u turističkim atrakcijama koje su im na dohvat ruke.

U 2015. godini, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor, postavljeni su bilbordi dobrodošlice i otpozdrava na graničnim prelazima Gostun i Kotroman a ova aktivnost se nastavlja i u ovoj godini.

U saradnji sa Upravom carina i Graničnom policijom unapređuje se koncept bilborda dobrodošlice, te su postavljene table na prelazima Kelebija, Sremska Rača i Gradine.

U ovom trenutku, u toku su završni radovi na graničnom prelazu Preševo i na graničnom prelazu Jabuka.

Na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš instaliran je tzv. „Hot spot”, čime je stvorena zona besplatnog WI-FI interneta u trajanju od jednog sata od trenutka uspostavljanja konekcije. Cilj ove aktivnosti je efikasnija komunikacija turista ali i poslovnih putnika, za vreme zadržavanja na graničnim prelazima.