Ђурђевдански састанак и 23. Кошаркашко европско првенство српске дијаспоре

Српска Културно Спортска Организација“Круна“ већ шесту годину за редом организује манифестацију „Ђурђевдански састанак“ на којој у неколико дана и по неколико хиљада људи, кроз дружење и спорт имају прилику да уживају у српској култури, обичајима а не недостаје никада ни српска традиционална кухиња. Овакав облик манифестације изузетно је посећен од наших људи који живе на овим просторима а свакако у последње време све је више и наших сународника Италијана, тим пре из разлога јер је увршћена у календар битних дешавања и у самој општини Зане у којој се одржава. Да би се овако обимна манифестација одржала изнајмљен је спортски комплекс“Олимпија“ у улици vialle dello Sport 45 у месту Зане надомак Вићенце, који садржи велики број спортских терена од којих шест отворених са вештачком травом, две хале као и терен за одбојку. У непосредној близини резервисана су још три покривена терена како би се програм неометано одржавао чак и у случају лоших временских услова.

У спортском делу манифестације „Ђурђевдански састанак“ очекује се, као и претходних година учешће више од седамдесет екипа у следећим спортовима: фудбал у свим категоријама (јуниори,сениори,ветерани) а од ове године и турнир у малом фудбалу женских екипа; баскет 3 на 3; одбојка; стони тенис; надвлачење канапа. Из Србије гостује екипа сениора „Слобода“ из места Липе код Смедерева. Културно уметнички део програма испратиће први и други фолклорни ансамбли „Круна“. И ове године на предвиђеним местима за штандове, поред наше традиционалне кухиње Италијанима ће своје производе представити удружење „Раданска ружа“ из Лебана који ће промовисати здраву храну из Србије, као и удружење „Агро ирис“ које се бави производњом чипса од јабука.

Програм манифестације:

  • 30/05/2019 четвртак – од 19:00ч свечани дочек кошаркаша и добродошлица за све учеснике 23. КЕПСД-а. Том приликом одржаће се вечера хуманитарног карактера на којој ће се прикупљати новчана средства за породицу Крсмановић.
  • 31/05/2019 петак – од 10:00-20:00 часова одигравање утакмица у групној фази. Утакмице ће се играти у две хале које се налазе у комплексу „Олимпија“ као и у хали која је изнајмљена специјално за КЕПСД.
  • 01/06/2019 субота – елиминациона фаза КЕПСД-а од 10:00 до 18:00 часова када је предвиђено финале. Све детаље о КЕПСД-у можете прочитати овде
  • 01/06/2019 субота – предвиђен је и почетак манифестације „Ђурђевдански састанак“ и то у 12:00ч – манифестација се отвара почетком меморијалног турнира у одбојци „Пријатељи за Миљана“ у част нашег великог пријатеља Миљана Костића. У 14:00ч почетак турнира у малом фудбалу за сениоре и ветеране. У 15:00ч свечано отварање штандова. У 17:00ч традиционално надвлачење канапа. У 20:00ч наступ фолклорних ансамбала и додела пехара.
  • 02/06/2019 недеља – У 09:00 часова турнир у фудбалу за сениоре елиминациона фаза. У 10:00 часова почетак турнира у малом фудбалу за јуниоре. У 10:00 часова почетак турнира у баскету 3 на 3. У 10:00 часова почетак турнира у стоном тенису. У 12:00 часова почетак турнира женских екипа у малом фудбалу. У 19:00 часова подела пехара и затварање манифестације.

Сви заинтересовани моћи ће да купе књиге „Преко пута-истина“ и „Пливач“ које је након презентације оставио књижевник Андрија Терзић и куповином књига директно учествовати у хуманитарној акцији за Страхињу Маринковића.

На манифестацији такође можете купити и карте за
европско првенство у фудбалу UNDER 21 које се одржава у Италији, тј. за утакмице репрезентације Србије које ће се одиграти у Трсту, 17.06, 20.06. и 23. јуна 2019.

С поштовањем и срдачним поздравом СКСО „Круна“

Кошаркашко европско првенство српске дијаспоре у Италији

http://www.rts.rs/page/rts/ci/Dijaspora/story/1516/vesti/3526117/italija-domacin-kosarkaskog-evropskog-prvenstva-srpske-dijaspore.html

Original Article