Đaci onlajn škole Sava osvojili nagrade na konkursu „Mladi čuvari srpske narodne kulture“

more

Foto: arhiva onlajn škola Sava

Predstavnici privatne onlajn škole srpskog jezika, kulture i tradicije Sava pohvalili su se da su đaci njihove škole nagrađeni na konkursu „Mladi čuvari srpske narodne kulture“. „S ponosom delimo sa vama jednu divnu vest. Naša škola je osvojila Specijalno priznanje za očuvanje srpskog jezika i ćirilice „Mladi čuvari srpske narodne kulture“. Nagradu svake godine dodeljuje Udruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića” iz Čačka (Ogranak Vukove zadužbine)“, napisali su na svom FB profilu.

Konkurs je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Čačka koji je obezbedio nagradni knjižni fond i diplome. Na konkurs je pristiglo ukupno 128 radova učenika iz Republike Srbije i rasejanja (Švedska, Australija, Slovenija, Bosna i Hercegovina). Nagrađeni đaci onlajn škole Sava su Mila Tica, deset godina, Slovenija (mentor Marija Milojević), Ana Balaban, 12 godina, Švedska (mentor Slađana Lukić Bundalo) i Isidora Rosić, 17 godina, Australija (mentor Marija Mladenović).

Svečanoj dodeli nagrada prisustvovala je i delegacija škole pomoćnik direktora Tamara Đukanov, koordinator za nastavu i profesor srpskog Slađana Lukić Bundalo i Vladimir Dumović koordinator đačke službe.

moreOriginal Article