Dani srpske kulture na Islandu

Dani srpske kulture” biće zvanično otvoreni 9. novembra u 17.30 u Bio Paradisu, posle čega će, tog vikenda, biti prikazana četiri srpska filma.

Na ovogodišnjoj manifestaciji prisustvovaće počasni gosti festivala, reditelji Miloš Škundrić, Nikola Kojo i Vuk Ršumović, koji će predstaviti svoje filmove i odgovarati na pitanja posetilaca.

Srpski film se može opisati kao neobična i atipična, ali pre svega originalna umetnost. Generalno, srpski film odlikuje se realističnošću i veoma često surovim “crnim” humorom, što je posledica ratova i teškog načina života u pojedinim periodima u Srbiji i regionu. Oni oslikavaju poznatu karakternu crtu srpskog naroda da i u najgorim godinama i situacijama ljudi uvek nađu put do smeha pa makar i kroz suze. Uz srpske filmove se možete jednako smejati i plakati, ali jedno je sigurno: nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Srpska filmska umetnost će vam svojom autentičnošću i originalnošću zasigurno ponuditi nezaboravno filmsko iskustvo.“, navodi se u saopštenju organizatora.

Dani srpske kulture” svečano će biti zatvoreni u kulturnom centru Hanesarholt posle “Večeri sa pediteljima” u kojoj će posetioci moći da upoznaju reditelje, razgovaraju sa njima, provire u svet kinematografije i okruženje u kom srpski kinematografi stvaraju.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.