Damir Imamović, majstor sevdalinki dobitnik nemačkog “Gremija” (VIDEO)

Majstor sevdalinki Damir Imamović osvojio je nemačkog “Gremija” u oblasti tradicionalne muzike za album “Singer of Tales”, koji je objavljen proletos, piše “Tanjug”.

“Zahvaljujem nemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i na kraju glasali za mene! Ovo je nagrada za celu ekipu koja je radila na albumu. Jedva čekam da kraj pandemije koronavirusa obeležimo velikom turnejom koju smo odgodili iz razumljivih razloga”, poručuje Damir.

Album su producirali čuveni londonski producenti Joe Boyd i Andrea Goerlter, a izdavač je londonski „Wraše Records“.

“Nakon što je juli mesec proveo kao prvi na međunarodnoj listi izdanja u oblasti World Music Transglobal World Music liste, i nakon četiri meseca u samom vrhu Evropske liste World Music izdanja, Damirov novi album ne prestaje da izaziva pažnju”, prenosi “N1”.

Nacionalno udruženje muzičkih kritičara svake godine kandiduje muzičke albume objavljenje u Nemačkoj.

“Ova prestižna institucija ovog leta kandidovala je album Damira Imamovića ‘Singer of Tales’ za svoju nagradu u kategoriji tradicionalne muzike. Danas nam je iz Berlina stigla radosna vest da je Damir dobitnik ovog prestižnog priznanja”, saopštili su iz te PR agencije.

Imamović je zahvalio udruženju na nagradi.

Svoj sedmi album “Singer of Tales” Imamović je snimio sa međunarodnom ekipom koju čine američki kontrabasista Greg Cohen (poznat po saradnji sa Tomom Vejtsom, Džonom Zornom, Bobom Dilanom i dr.), istanbulski muzičar Derija Turkan (poznat po saradnji sa Kudsi Ergunerom, Erkanom Ogurom i dr.) i violinistkinja Ivana Đurić (članica benda Sevdah Takht Damira Imamovića). Album je producirao čuveni londonski producent Džo Bojd i Andrea Gerlter, a izdavač je londonski “Wrasse Records”.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Tanjug


N1
Preuzeto sa portala Nasiusvetu.com