Da ojačamo srpsku zajednicu

Snežana Janković ambasadorka Republike Srbije u Nemačkoj priredila je u Generalnom konzulatu u Minhenu prvi zvanični prijem za predstavnike organizacija, udruženja i aktivista srpske dijaspore. Iako je srpska dijaspora u Minhenu veoma brojna, sastanku je moglo da prisustvuje samo 10 predstavnika raznih sektora zbog aktuelnih mera u Bavarskoj koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije korona virusa.

Ambasadorka Janković bila je domaćin ovog skupa, a ovo je i prvi zvanični prijem u prvoj godini njenog mandata za predstavnike organizacija, udruženja i aktivista srpske dijaspore. Cilj skupa bio je da se čuju problemi i želje naše zajednice, ali i da se razmene iskustva i ideje. Tom prilikom ambasadorka je rekla da je pre svega veoma važno da Srbi u dijaspori budu umreženi i da se napravi još jača srpska zajednica.

Ambasadorka Janković (levo) u Minhenu

S obzirom na pozitivne utiske svih koji su prisustvovali sastanku, ambasadorka je obećala da će ovakvi skupovi postati tradicionalni i da će po završetku pandemije biti organizovan prijem za mnogo veći broj članova srpske zajednice u Bavarskoj, kao i u ostalim nemačkim pokrajinama.

Чланак Da ojačamo srpsku zajednicu се појављује прво на Vesti online.

Original Article