Cveće nije dovoljno

Udruženje Bečke poete obeležilo je na umetnički način pogled na jednaka prava žena, a ne borbu za žensko-mušku pažnju u vidu poklanjanja cveća.

Na temu Dan žena, članovi udruženja predstavli su parodije i humor, kojim su ukazivali na stvarne probleme koji su i danas prisutni u našem društvu, kao što su nejednake plate i penzije.

– To nije samo do zakona, bar u ovim zemljama, više je i zbog toga što žene, koje su primorane da čuvaju posao ne stižu da se izbore za jednake plate. Najvažnije je da ukažemo da žene treba da budu hrabre i da se angažuju na razne načine – podvukla je Mirel Tomas, predsednica Bečkih poeta.

Program koji je potom priređen, počeo je osvrtom na obeležavanje Dana žena koje su Bečke poete priredile u prethodnih 10 godina, ko čemu je govorila dugogodišnji član Katarina Marković.

„Najnovije o stanju žena danas“, pročitala je Mirjana Petrović, a Velibor Antanasijević dugogodišnji član pročitao je njegovu omiljenu temu „O ženi“.

„Parodiju na muški rod“ izveo je Vojislav Besedić, a „O braku i mraku“ govorio je Andrej Đurđić.

Skeč „Emancipovana žena“ izvele su Mirjana Rab i Mirel Tomas, ujedno i autor ovog skeča.

„Čudo od žene“- humorističku priču izveo je Branimir Spremo.

Pesmu pod naslovom „Mirela“ napisala je najstariji članica kluba- Danica Marinković, a u tom delu prva strofa kaže „Mirela je divna žena, jaka črvrsta kao stena, neizmerno mila, svakom ruku rado prihvatila“, kao priznanje trudu predsednice udruženja za dugogodišnje angažovanje.

Skeč, pod naslovom „Kaktus“ izveli su Zorica Mitić i Marijan Makedonski, a autor i ovog dela je Mirel Tomas.

Rođendanska torta

– Sve ovo smo zasladili rođendanskom tortom, jer je članica našeg udruženja Dušica Vodesković, na Dan žena“ slavila i rođendan – istakla je Tomasova.

Чланак Cveće nije dovoljno се појављује прво на Vesti online.

Original Article